Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwne lagi od jakiegoś czasu? (Orange/Neostrada) Rozwiązanie mam!

Beryfes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od jakiegoś czasu borykałem się z lagami w grze pomimo dobrego pingu.  Dużo czytałem, że to wina jakiś połączeń mojego dostawcy internetu lub że to wina serwerów Riot. Te dziwne lagi występowały na Nordic i Rosyjskim, na West nie były dostrzegalne. 

Wypróbowałem pewien sposób i aktualnie gram pierwszą grę, nie ma żadnego z tamtych problemów. Nie wiem czy pomoże to na stałe i czy Wam pomoże, nie gwarantuję tego.

Sprawa polega na przekierowaniu portów oraz co najważniejsze - na wyłączeniu lub zmniejszeniu zapory sieciowej. Wszystko to robicie w ustawieniach / konfiguracji swojego routera.

Ja mam Liveboxa, zmniejszyłem zaporę sieciową na profil niski oraz dodałem przekierowanie portów dla League of Legends.

Poszukajcie w necie, jeżeli będzie zainteresowanie zrobię poradnik. Pozdro 600!

Ps.

Również pobrałem i zainstalowałem program od Microsoft, który automatycznie usunął IPv6 oraz zastąpił je IPv4 - Gdyż na nim pracuje League of Legends

-----

Edit, pierwszy mecz był normal, teraz jest ranked, lagi powróciły, być może rankedy są na innych portach/serwerach od normali?

Wykonuję strony internetowe, fora, ulotki, wizytówki. Atrakcyjne stawki.

Opublikowano

zaraz sprawdze czy  działa a napiszesz jak przekierować te porty ?

I czy zapora systemu to jest również zapora sieciowa czy to jakoś oddzielnie się wyłącza?

Opublikowano

Wszystko zależy od tego jaki masz router.

Tutorial masz tutaj: https://support.riotgames.com/hc/pl/articles/201752664-Rozwi%C4%85zywanie-problem%C3%B3w-z-po%C5%82%C4%85czeniem 

Ja mam Livebox więc musiałem trochę pomyśleć jak to zrobić i się udało ustawić.

Zapora sieciowa jest w routerze więc to co innego.

Wykonuję strony internetowe, fora, ulotki, wizytówki. Atrakcyjne stawki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...