Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

TTsands

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

//update prezentacji

1w5bYNg.png

vnraUsj.png

> IP: CloudCraft.fhmc.pl lub 37.187.144.59:25662 <

> Wersja gry: 1.8.X <

> No premium! <

> Granica: 2000 kratek od spawnu <

> Hosting oferuje 250 MB RAM'u od slota <

> Dysk: 15360 MB <

> Pracujemy na procesorze: Intel® Xeon® CPU E5-2650 v2 <

VrUuuwS.png

Ogólnie to ja (TTsands) i Dowgirt postanowiliśmy pewnego dnia sobie zrobić serwer Minecraft, tak dla czystej przyjemności, a także sprawdzenia się, czy w ogóle uda się cokolwiek zdziałać. Długo myśleliśmy nad tym jaki typ serwera wziąć, aż wreszcie padło na Frakcje + Survival. Więc szybko zaczęliśmy się brać do roboty i po prostu zaczęliśmy działać. Początki były trudne, bo ostatni robiliśmy serwer tak około 2-3 lat temu, więc masa komend wypadła z głowy, mieliśmy lekkie trudności z ustawieniem podstawowych rzeczy. Ale już po pierwszym dniu ogarnęliśmy się i znów weszliśmy w ten takt. Wszytko póki co jest okej; nawet jeśli znajdzie się drobny błąd na serwerze, gracze nas o tym informują. Warto również dodać, że jest to świeży serwer, liczymy na Jego rozkręcenie. Póki co, mamy już kilku swoich graczy, którzy są dla nas cenni i staramy się zrobić tak, by czuli się jak najlepiej na tym serwerze.

VoSBZo7.png

Jak już wspomniałem wcześniej, jest to serwer Frakcje + Survival. Polega on na założeniu własnej frakcji, przejmowaniu terenu, werbowaniu graczy, szukaniu sprzymierzeńców i zwalczaniu wrogów. Celem jest pokazanie, że to właśnie Twoja frakcja coś znaczy na serwerze! Że to Twoja frakcja tworzy na nim potęgę! Warto również się mierzyć z innymi graczami w solo potyczkach, hańbisz lub jesteś hańbiony!

R9pEKka.png

Na razie nie będą to jakieś wykwintne nagrody, z początku będą to zwykłe nagrody wirtualne w postaci konta VIP na serwerze, czy coś w tym stylu. Jednak jeśli uda nam się wystarczająco rozkręcić serwer, to warto będzie zainwestować w normalne nagrody, dla Graczy. Myślałem np. o czymś typu premka do Minecrafta, czy jakiś klucz do gry na Steamie. Ale jak wspomniałem - na późniejszy plan.

zVuvLnl.png

Planujemy również założyć TeamSpeak, dzięki któremu naszym Graczom będzie łatwiej się porozumiewać w grze. Ponadto będę chciał wydzielić odpowiedni kanał na TS dla frakcji. Czyli frakcja X ma swój kanał, a frakcja Y ma swój. Dostęp będą mieli tylko gracze frakcji. Lecz to niestety też jeszcze nie teraz, najpierw chcę zobaczyć, że rzeczywiście nasz serwer jest wybieranym przez innych graczy. Marzy mi się ten widok, wtedy pomyślimy wraz z Dowgirtem o różnych przywilejach dla Graczy.

tWxlN18.png

Myślę, że pomyśleliśmy nad czymś fajnym.  :) To też zachęci (tak sądzę) część Graczy do zapraszania innych na serwer. Dlaczego? Ano dlatego, że za zaproszenie AKTYWNEGO (nie taki, co wejdzie i wyjdzie zaraz) Gracza można dostać Diamencik.  :) A za 5 zaproszonych Graczy otrzymuje dana osoba konto JuniorVIP na 7 dni! Dodatkowo prowadzony jest kanał na YT, więc serdecznie zapraszam: http://www.youtube.com/user/thedowgirt

PQh56QJ.png

n3L1fFT.jpg

67E6FEn.jpg

KxnCJnH.jpg

3Sa8dZQ.jpg

ou9JpBV.jpg

wNrAPLZ.jpg

jU2Hap3.jpg

RQzQ9eA.png

Bardzo serdecznie zapraszamy Graczy na nasz nowy serwer! Obecnie jeszcze jesteśmy w trakcie budowania MobAreny (przedostatni screen - oczywiście ten Glow Stone potem zniknie, jest tylko tymczasowo). Planujemy jeszcze zrobić specjalne warpy dla osób, które zakupiły konto VIP. Wszystko, by tylko urozmaicić grę Graczom. Jesteśmy także otwarci na Wasze pomysły, czy też uwagi dotyczące serwera.  :)

Opublikowano

Został przerobiony spawn, na bardziej nowocześniejszy niż z zapowiedzi, zapraszamy!

1 osoba zaproszona = 2 diax

5 osób = juniorvip 7 dni

Opublikowano

Prezentacja zachcęcająca, ale przydałoby się więcej screenów jeszcze oraz jakieś konkretne informacje o eventach.

Wziąłem sobie do serca Twoje słowa, więc sporządziłem całkiem nową, odmienną prezentację. :)

1w5bYNg.png

vnraUsj.png

> IP: CloudCraft.fhmc.pl lub 37.187.144.59:25662 <

> Wersja gry: 1.8.X <

> No premium! <

> Granica: 2000 kratek od spawnu <

> Hosting oferuje 250 MB RAM'u od slota <

> Dysk: 15360 MB <

> Pracujemy na procesorze: Intel® Xeon® CPU E5-2650 v2 <

VrUuuwS.png

Ogólnie to ja (TTsands) i Dowgirt postanowiliśmy pewnego dnia sobie zrobić serwer Minecraft, tak dla czystej przyjemności, a także sprawdzenia się, czy w ogóle uda się cokolwiek zdziałać. Długo myśleliśmy nad tym jaki typ serwera wziąć, aż wreszcie padło na Frakcje + Survival. Więc szybko zaczęliśmy się brać do roboty i po prostu zaczęliśmy działać. Początki były trudne, bo ostatni robiliśmy serwer tak około 2-3 lat temu, więc masa komend wypadła z głowy, mieliśmy lekkie trudności z ustawieniem podstawowych rzeczy. Ale już po pierwszym dniu ogarnęliśmy się i znów weszliśmy w ten takt. Wszytko póki co jest okej; nawet jeśli znajdzie się drobny błąd na serwerze, gracze nas o tym informują. Warto również dodać, że jest to świeży serwer, liczymy na Jego rozkręcenie. Póki co, mamy już kilku swoich graczy, którzy są dla nas cenni i staramy się zrobić tak, by czuli się jak najlepiej na tym serwerze.

VoSBZo7.png

Jak już wspomniałem wcześniej, jest to serwer Frakcje + Survival. Polega on na założeniu własnej frakcji, przejmowaniu terenu, werbowaniu graczy, szukaniu sprzymierzeńców i zwalczaniu wrogów. Celem jest pokazanie, że to właśnie Twoja frakcja coś znaczy na serwerze! Że to Twoja frakcja tworzy na nim potęgę! Warto również się mierzyć z innymi graczami w solo potyczkach, hańbisz lub jesteś hańbiony!

R9pEKka.png

Na razie nie będą to jakieś wykwintne nagrody, z początku będą to zwykłe nagrody wirtualne w postaci konta VIP na serwerze, czy coś w tym stylu. Jednak jeśli uda nam się wystarczająco rozkręcić serwer, to warto będzie zainwestować w normalne nagrody, dla Graczy. Myślałem np. o czymś typu premka do Minecrafta, czy jakiś klucz do gry na Steamie. Ale jak wspomniałem - na późniejszy plan.

zVuvLnl.png

Planujemy również założyć TeamSpeak, dzięki któremu naszym Graczom będzie łatwiej się porozumiewać w grze. Ponadto będę chciał wydzielić odpowiedni kanał na TS dla frakcji. Czyli frakcja X ma swój kanał, a frakcja Y ma swój. Dostęp będą mieli tylko gracze frakcji. Lecz to niestety też jeszcze nie teraz, najpierw chcę zobaczyć, że rzeczywiście nasz serwer jest wybieranym przez innych graczy. Marzy mi się ten widok, wtedy pomyślimy wraz z Dowgirtem o różnych przywilejach dla Graczy.

tWxlN18.png

Myślę, że pomyśleliśmy nad czymś fajnym. :) To też zachęci (tak sądzę) część Graczy do zapraszania innych na serwer. Dlaczego? Ano dlatego, że za zaproszenie AKTYWNEGO (nie taki, co wejdzie i wyjdzie zaraz) Gracza można dostać Diamencik. :) A za 5 zaproszonych Graczy otrzymuje dana osoba konto JuniorVIP na 7 dni! Dodatkowo prowadzony jest kanał na YT, więc serdecznie zapraszam: http://www.youtube.com/user/thedowgirt

PQh56QJ.png

n3L1fFT.jpg

67E6FEn.jpg

KxnCJnH.jpg

3Sa8dZQ.jpg

ou9JpBV.jpg

wNrAPLZ.jpg

jU2Hap3.jpg

RQzQ9eA.png

Bardzo serdecznie zapraszamy Graczy na nasz nowy serwer! Obecnie jeszcze jesteśmy w trakcie budowania MobAreny (przedostatni screen - oczywiście ten Glow Stone potem zniknie, jest tylko tymczasowo). Planujemy jeszcze zrobić specjalne warpy dla osób, które zakupiły konto VIP. Wszystko, by tylko urozmaicić grę Graczom. Jesteśmy także otwarci na Wasze pomysły, czy też uwagi dotyczące serwera. :)

Opublikowano

Prezentacja zachęcająca ,ale raczej nie wpadne

25 POST 50 POST 100 POST 150 POST | 200 POST | 225 POST | POZIOM 1 OSIĄGNIĘTY!

| 250 POST | 300 POST | 325 POST | 350 POST | 400 POSTPOZIOM 2 NIE OSIĄGNIĘTY!

| 500 POST | 600 POST | 700 POST | 800 POST | 900 POSTPOZIOM 3 NIE OSIĄGNIĘTY!

Opublikowano

Prezentacja jest po prostu świetna - bardzo zachęca do wejścia na serwer :)

Jednak gdy wszedłem na serwer, byłem... Rozczarowany. Do spawna mam mieszane uczucia - z jednej strony ładne domy, a z drugiej mieszanka biomów, nieczytelne napisy na tabliczkach (wolę hologramy), puste miejsca i śmieszne drogi. Mapa też nie jest zbyt zachęcająca - po prostu klasyczny generator z 1.8. Spotkałem się też z niemiłą sytuacją - pewna osoba z rangą VIP przeklina, a administracja nie reaguje!

Brakuje też chociażby łatwego dostępu do komend i kilku różnych urozmaiceń.

Z pozytywów mogę wymienić znakomity plugin na frakcje, którego w dzisiejszych czasach brakuje, duże spolszczenie i dobry system logowania, ale mam takie wrażenie, że cały wasz serwer został zrobiony dla pieniędzy (dużo rang z cząstką VIP w nazwie).

Podsumowując - serwer odbiega od obecnych standardów. Może parę lat temu dałoby się na nim zagrać, ale obecnie można znaleźć serwery z lepiej dobranymi pluginami (macie kilka zbędnych), lepszą administracją, ładniejszym wyglądem, ciekawszą mapą i fajniejszymi rozwiązaniami technicznymi.

Opublikowano

Prezentacja jest po prostu świetna - bardzo zachęca do wejścia na serwer :)

Jednak gdy wszedłem na serwer, byłem... Rozczarowany. Do spawna mam mieszane uczucia - z jednej strony ładne domy, a z drugiej mieszanka biomów, nieczytelne napisy na tabliczkach (wolę hologramy), puste miejsca i śmieszne drogi. Mapa też nie jest zbyt zachęcająca - po prostu klasyczny generator z 1.8. Spotkałem się też z niemiłą sytuacją - pewna osoba z rangą VIP przeklina, a administracja nie reaguje!

Brakuje też chociażby łatwego dostępu do komend i kilku różnych urozmaiceń.

Z pozytywów mogę wymienić znakomity plugin na frakcje, którego w dzisiejszych czasach brakuje, duże spolszczenie i dobry system logowania, ale mam takie wrażenie, że cały wasz serwer został zrobiony dla pieniędzy (dużo rang z cząstką VIP w nazwie).

Podsumowując - serwer odbiega od obecnych standardów. Może parę lat temu dałoby się na nim zagrać, ale obecnie można znaleźć serwery z lepiej dobranymi pluginami (macie kilka zbędnych), lepszą administracją, ładniejszym wyglądem, ciekawszą mapą i fajniejszymi rozwiązaniami technicznymi.

Szczerze? Bardzo się cieszę, że napisałeś ten komentarz. Co prawda więcej tutaj krytyki niż pozytywnych rzeczy, ale.. No właśnie, dawno nie widziałem osoby, która potrafi w dobry sposób kogoś skrytykować. Nie jest to jakiś chamski komentarz z dennym przekazem typu "ch***y serwer". Powiem więcej, nawet trochę dałeś rady. Przykładowo to, by rzeczywiście wymienić tabliczki na hologramy. Więc ogólnie, to dziękuję, że wszedłeś i napisałeś swoje zdanie na temat serwera. :)

Opublikowano

Serwer polecam :)

Posiada on bardzo dobry w mojej opinii lecz też stary plugin Factions który był 1 zamysłem powstałym w minecrafcie na frakcje/gildie jest to dla mnie dużym plusem.

Na serwerze panuje miła atmosfera lecz brakuje osób do zabawy polecam zagrać!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...