Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało fps, da się wycisnąć coś więcej?

OrangeDeXteR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko,

Obecnie na swoim laptopie na najniższych ustawieniach jestem w stanie wyciągnąć maksymalnie dziewięćdziesiąt klatek na sekundę. Myślę jednak, że moje podzespoły stać na więcej i nie mówię tutaj o podkręcaniu. Laptop jest dość dobrze zoptymalizowany, wszystko działa bez większego zarzutu. Wszystkie najważniejsze sterowniki są zaktualizowane do najnowszych wersji, a sam sprzęt jest często czyszczony z kurzu oraz z śmieci na dysku. Nie wspominam też o wydajności, czy innych ustawieniach i priorytetach, gdzie wszystko jest ustawione na najwyższą wydajność. W czym więc leży problem? Zaledwie parę miesięcy temu byłem w stanie na spokojnie osiągać od stu klatek wzwyż, teraz takiej przyjemności dostępuje tylko znajdując się w zamkniętej przestrzeni. Mam nadzieję, że ktoś podzieli się jakimiś sprawdzonymi rozwiązaniami, o ile ktoś borykał się już z takim problemem.

Laptop - Toshiba Satellite L750-1L8

GeForce 525M 2GB

Intel Core I5-2430M 2,4Ghz (3,0Ghz Turbo Boost)

4GB RAM  

Opublikowano

Raczej nic nie podziała.. po ostatniej aktualizacji mogą być spadki. A poza tym na c**j Ci więcej niż 90? Twoje oko i tak nie rozróżnia różnicy między 92 a 430.

Gdybyś miał kompa z odblokowanym mnożnikiem iC to wtedy se podkręcaj ale tak to lapek i c**j - na c**j Ci więcej?

55aR3G.png

Opublikowano

Raczej nic nie podziała.. po ostatniej aktualizacji mogą być spadki. A poza tym na c**j Ci więcej niż 90? Twoje oko i tak nie rozróżnia różnicy między 92 a 430.

Gdybyś miał kompa z odblokowanym mnożnikiem iC to wtedy se podkręcaj ale tak to lapek i c**j - na c**j Ci więcej?

Chcę podnieść lekko ustawienia grafiki, dla lepszej widoczności i trochę bardziej wyrównanych krawędzi, ale przez spadki nie mogę tego zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...