Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oszuści na allegro

Mastereku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , napodkałem się ostatnio na aukcje na allegro z kluczami  do cs:go , z telefonami , chodzilo o to ze kupujesz kup teraz placisz z gory i telefony ani klucze do ciebie nie przychodzily , i teraz 2 sprawa co mozna zrobic takiemu oszustowi jak teraz wprowadzili tą zmianę ze mozna krasć do 450zl ?

Opublikowano

Kraść nigdy nie można, nawet jeżeli przedmiot będzie o wartości 1 złotówki. To, że próg przestępstwa jest podniesiony nie oznacza, że złodzieje są bezkarni. Zgłosiłbym sprawę na policję, oczywiście jeżeli wyłudził ode mnie więcej niż 100 zł, jeżeli zaś mniej, przede wszystkim zgłosił oszusta do Allegro. Policja oczywiście, że nie wybiegnie od razu z bronią szukać tego gościa, jednak na pewno znajdą jego dane osobiste jak i będą posiadać wiedzę, czy kogoś jeszcze oszukał, czy ktoś to zgłosił. W tym przypadku jeżeli kwota całościowa osób, które okradł będzie wysoka, można założyć proces grupowo, wtedy wartość wyłudzenia będzie na pewno przekraczać te 450 zł.

Wykonuję strony internetowe, fora, ulotki, wizytówki. Atrakcyjne stawki.

Opublikowano

Można kraśc do 450 zł XDD, brzmi to tak jbyś mógł sobie pójść do sklepu wziąć sobie i wyjść bez lipy :D.

Do 450zł jest wykroczenie czyli grozi mandat ale jak nie masz żadnych namiarów na typa co okradł Cię to policja nie przyjmie nawet zgłoszenia, jeśli zostaniesz oszukany na allegro to oddają Ci oni hajs, będziesz musiał im wysłać potwierdzenie zapłaty poczekać z 1mc i oddadzą Ci kase

XPA9.png

Opublikowano

jeśli zostaniesz oszukany na allegro to oddają Ci oni hajs, będziesz musiał im wysłać potwierdzenie zapłaty poczekać z 1mc i oddadzą Ci kase

Warunkiem jest zgłoszenie na policję i wysłanie potwierdzenia tegoż zgłoszenia do allegro. Miałem już przyjemność 4 razy przechodzić tę procedurę.  I to raz dla ledwo 40zł  %5E%5E.png

Opublikowano

Też jestem w trakcie tzw. "sporu" na Allegro. Jeszcze nie udało mi się odzyskać pieniędzy, jak na razie zakończyłem spór negatywnie, w znaczeniu że się nie dogadałem ze sprzedającym ( nie odpowiada na nic). Dzisiaj pracownik Allegro wysłał ostrzeżenie do niego i dalej zobaczymy jak to będzie :) A na większą kwotę na pewno coś da radę zrobić.

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

mozna krasć do 450zl ?

skoro można, to podaj adres. ukradnę ci 450zł. jezus, do 400zł to nie przestępstwo tylko wykroczenie! :) to nie znaczy, że można. zgłoś sprawę do allegro

hiFG4ZA.png

Opublikowano

Jeżeli ten kto to robił nie był głupi to konto allegro tak czy siak było ukradzione(zhakowane), więc możesz liczyć tylko na jego niekompetencje.

Jeżeli piszesz do mnie, proszę użyj opcji cytuj <3

Opublikowano

Zacznij od napisania do administracji Allegro

i mnie posądzają o spam. Powinien zacząć od pójścia na psy, a nie pisać do administracji, która odpisze mu jedynie tyle, że powinien pójść z tym na policje to wtedy wykonają następne procedury.

Opublikowano

i mnie posądzają o spam. Powinien zacząć od pójścia na psy, a nie pisać do administracji, która odpisze mu jedynie tyle, że powinien pójść z tym na policje to wtedy wykonają następne procedury.

przecież widać jak na dłoni, że gościu w ogóle nie został okradziony a jedynie myśli jak tu coś zarobić

hiFG4ZA.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...