Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z wyświetlaczem w Lenovo Tab S8-50L.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam tablet Lenovo Tab S8-50L, ekran się zapala tylko w niektórych miejscach na ekranie przestaje działać dotyk, teraz pojawia się pytanie, czy wymiana digitizera pomoże? Czy jest to coś jeszcze? Plusiki za odpowiedź. 

Opublikowano

Następny z naprawdę głupim pytaniem. Jak mamy wiedzieć skoro nikt nie widzi i nie może tego stwierdzić czy nie uszkodziłeś płytki albo taśmy w środku? 

Podejdź sobie i spytaj w jakimś serwisie, może od razu powiedzą ci cenę naprawy, a potem dopiero co jest dokładnie uszkodzone i wycenią naprawę.

Najlepiej jak by odkupili uszkodzony może z 200-300 zł dostaniesz , w sumie wątpię czy nawet tyle dadzą. 

Sam digitizer ok 150-200 zł , ekran też pewnie ok 200 zł jak nie więcej. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Kolega wyżej stara ci się pomóc.. powiedział ci co wiedział dlatego nie mam pojęcia oco ci chodzi ;)

Nie musiał ci wcale nic pisać i nikt by ci nie pomógł licz się z tym

Przecież digitizer jest razem z ekranem? Co ty tutaj dajesz chłopie, chce go naprawić a nie sprzedać, piszesz post ale nie wiesz po co, osobiście uznaje to jako zbędny spam. 

Opublikowano

Nie  jest z ekranem na stałe, może być z ekranem.

Można kupić KIT jako zestaw dwóch sklejonych z sobą części kosztuje ok 400 zł   i osobno każdą część: LCD i digitizer.

Dodając koszty naprawy, klejenia i usługi z 100-200 zł  , wyjdzie 500-600 zł za tablet nie warty nawet 800 zł bo tyle kosztuje NOWY w sklepie

Skoro masz większe pojęcie o częściach to po co było pytać?  Spiepszyłęś upadkiem  digitizer i przy okazji ekran tylko nie wiadomo gdzie, czy na  matrycy LCD   czy na płycie głównej tabletu. Rożnica w cenie naprawy duża bo prawie połowę wartości naprawy w zależności od uszkodzenia! 

p.s. Sorka za cenę podałem złą !  Najnowsza to 699 zł cena detaliczna w sklepie.

Opublikowano

Po pierwsze, właśnie nie ja rozwaliłem ten tablet, tylko próbuje go naprawić, lcd/digitzer wymienię sam, tablet jest praktycznie nowy(moze z 2 tygodnie), więc warto by go naprawić, znalazłem LCD+digitizer za 280zł, warto? 

Skoczę dziś do serwisu i się dowiem, dzięki za pomoc, do zamknięcia. 

PS. Może sam digitizer spróbować by było warto, jeżeli to coś więcej to wtedy do wyrzucenia pójdzie?

Opublikowano

Nie wiem, skoro napisałeś że na ekranie LCD mało co widać to trzeba sprawdzić moduł ekranu i na płycie głównej gdzie jest uszkodzenie.

Jak uszkodzona  płyta to wymiana nic nie zmieni.

Najlepiej najpierw serwis, dowiedzieć się kosztów wymiany 

Opublikowano

ekran się zapala tylko w niektórych miejscach na ekranie przestaje działać dotyk

Wynikło z opisu że ekran uszkodzony, a ty teraz że tylko digitizer.

Można tylko sam digitizer wymienić jak będziesz umiał odkleić stry i nie uszkodzić ekranu, wyczyścić i nakleić nowy. Dużo piepszenia z tym, zwłaszcza czyszczenie starego kleju. 

• 1 rok później...
Opublikowano

Witaj! Ja ze swojej strony mogę Ci polecić skorzystanie z serwisu który bez wychodzenia z domu pomoże Ci w naparwie :) - naprawtelefon.pl  

Sam korzystałem z ich usług . Naprawili mi tablet bardzo sprawnie i szybko w dobrej cenie. Nikt nie chciał mi go zrobić niby nie opłacalo się  a oni zrobili i śmiga rewelacyjnie:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...