Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak farmić pieniążki v2? - poradnik

Karyvlea

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Postanowiłam rozwinąć mój poprzedni poradnik i wszystkie sposoby znalezione przeze mnie ładnie zebrać w kupkę:

1. Sprzedawanie jajek z petami

Zbieranie normalnych jajek oraz wystawianie ich w Trading Agency po 10-15silver/szt. Zielone i magiczne schodzą po 20-30silver/szt. Ceny zależą oczywiście od aktualnego stanu rynku, trzeba patrzeć na minimalną cenę i dostosować się do niej. Po co ludzie kupują najgorsze jajka z petami? A po to, żeby swoje wyexpić: jak wylevelować swojego peta?

2. Parę słów na temat potek

Nigdy nie kupujcie potek u NPC. To chyba najłatwiejsza droga by stracić wszystkie swoje pieniądze. Są one cholerycznie drogie, jeżeli potrzebujecie ich na gwałt to lepiej przejść się do Trading Agency i tam poszukać. Ceny proponowane przez graczy są o wiele niższe. Jeżeli macie 35 lvl i rare set to możecie na mapce Collapsed podropić potki. :) Innym wyjściem jeszcze jest wyciągnięcie jak największej absorpcji hp - czy w pecie, czy w bonusach w ekwipunku.

3. Crevice of Chaos (CoC)

Tam można pofarmić Tara Spirits. Musicie ominąć 20 stage (czyt: wyjść). Przy każdym następnym wejściu zaczynacie od 19 stage, robicie tylko ten jeden stage i się zabijacie. Nie dostaniecie expa, ale za to nagrody w postaci tokenów, które wymienia się na Tary. :) 

4. Achievements
Jeżeli jeszcze nie wiecie o istnieniu czegoś takiego to szybko wytłumaczę o co tutaj chodzi: Achievements to są nasze osiągnięcia zdobywane podczas rozgrywki. Kliknijcie Y i sprawdźcie, czy macie coś do odbioru. Oprócz dużej ilości golda (za niektóre jest nawet 10g!) dostaje się fajne tytuły. 

5. Dissasemblowanie itemków
Już o tym wspominałam w poprzednim poradniku. Zbieramy wszystko i przerabiamy to na materiały (ore). Te lepsze orki sprzedajemy do TA, a te gorsze po prostu do NPCa. Więcej tutaj: jak zarabiać w grze ELOA?

6. Farmienie w dungeonie
Jeżeli jesteś świeżakiem z zielonymi itemkami to najlepiej się przyczepić do kogoś z lepszym eq. Inaczej nic nie wskórasz. :D Często doświadczeni gracze pomagają nowym, dają itemki, potki itd. W takich dungach po prostu dropi się zbroję, która pozwoli Tobie na swobodne bicie się tam samemu.

Temat będę aktualizować. (czyt: dodawać nowe sposoby, a przeterminowane przekreślać)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...