Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kradzież kurtki z klubu :v

Koniuh

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­A więc tak, pewnego wieczoru poszedłem do klubu ze znajomymi oddając swoją kurtkę do szatni. Gdy po kilku godzinach wychodziłem z klubu szatniarka na mój numerek dała mi dwie kurtki(jedna moja i jedna nie moja). Powiedziałem jej że druga rzecz nie jest moja a ona na to że skoro była na moim numerku to moja. Wziąłem najebany tą kurtkę, popytałem znajomych przed klubem czy to nie ich, właściciel się nie znalazł więc rzuciłem ją gdzieś w krzaki.

Miesiąc po tym policja mi wbiła do domu że zabiera na przesłuchanie, pojechałem i przedstawili mi zarzut przywłaszczenia kogoś własności.

Ja głupi przyznałem się, lecz w zeznaniach wszystko wyjaśniłem ale napisałem że mogę zapłacić za kurtkę gdy zostanę uznany za winnego.

Dziś przyszło mi awizo, domyślam się że z wyrokiem(sprawa bez uczestnictwa osóB), w razie wyroku potwierdzającą moją winę powinienem się odwołać czy zapłacić?

ps. Chłopak którego to była kurtka po prostu zgłosił na policje zagubienie, na kamerach widać że szatniarka daje mi tę kurtkę.

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

ps. Chłopak którego to była kurtka po prostu zgłosił na policje zagubienie, na kamerach widać że szatniarka daje mi tę kurtkę.

No to powiedz, że szatniarka nakłaniała Cie do zabrania tej kurtki. Powiedz, że Ci groziła, że jak jej nie weźmiesz to jej ziomki Cie dopadną, czy cos

Opublikowano

@harnaś

Według policjanta to i tak moja winna bo powinienem zanieść tą kurtkę na policje albo do biura rzeczy znalezionych :v

co za kraj,,,­

Opublikowano

@harnaś

Według policjanta to i tak moja winna bo powinienem zanieść tą kurtkę na policje albo do biura rzeczy znalezionych :v

co za kraj,,,­

Nic nie musiałeś. To wina szatniarki, że wcisnela ci kurtke, opierałeś się, walczyłeś jak mogłeś by tej kurtki nie brać a ona i tak swoje, powiedz, ze Cie głowa bolała i nie chciałeś się z nią kłócić

Opublikowano

Nic nie musiałeś. To wina szatniarki, że wcisnela ci kurtke, opierałeś się, walczyłeś jak mogłeś by tej kurtki nie brać a ona i tak swoje, powiedz, ze Cie głowa bolała i nie chciałeś się z nią kłócić

Niby tak, ale jak zacznę się odwoływać to za każda sprawę jest 50-60 zł, powiedzmy że spraw będzie 5(tak, o takie błahostki bo już miałem styczność z gównianym prawem i sądami) to jak ja to zapłacę? Uczę się, nie pracuje a rodziców nie będę prosił o takie rzeczy

­

Opublikowano

ci wyżej to chyba jakieś gimby które sie za pępek świata uważają...

jakbyś tej kurtki nie chciał, to byś nie brał, ich nie będzie obchodziło że szatniarka Ci ją wcisnęła. 

poza tym myślisz że są tak głupi że w to uwierzą? że szatniarka zeznań nie złoży? oczywiście że złoży i do niczego się nie przyzna.

jak nie chcesz mieć większych problemów to zapłać, bo nic dobrego z tego nei wyjdzie

Opublikowano

@Kapslusz

Policjant mówił że na nagraniu widać że nie chce przyjąć kurtki, ale że potem nagle ją wziąłem i wyszedłem jakbym chciał ukraść :v

Niby mam z 10 świadków(znajomych) ale nie chcę ich ciągać po sądach.. 

ps. Byłem mocno w stanie upojenia alkoholowego, chciałem jak najszybciej wyjść z tego klubu nie myśląc o konsekwencjach zabrania tej kurtki.

Opublikowano

­A więc tak, pewnego wieczoru poszedłem do klubu ze znajomymi oddając swoją kurtkę do szatni. Gdy po kilku godzinach wychodziłem z klubu szatniarka na mój numerek dała mi dwie kurtki(jedna moja i jedna nie moja). Powiedziałem jej że druga rzecz nie jest moja a ona na to że skoro była na moim numerku to moja. Wziąłem najebany tą kurtkę, popytałem znajomych przed klubem czy to nie ich, właściciel się nie znalazł więc rzuciłem ją gdzieś w krzaki.

Hah, prawie jak w Misiu "nie mamy pańskiego płaszcza i co nam pan zrobi"

Opublikowano

Hah, prawie jak w Misiu "nie mamy pańskiego płaszcza i co nam pan zrobi"

Nie rozumiem :D

­

Opublikowano

Trzeba było rzucić jej wtedy tę kurtę i odejść i drugi błąd, że się przyznałeś do tego przywłaszczenia. Powiedź na bagietach, że szatniarka Ci wciskała na siłę tą drugą, a to, że ją potem wziąłeś to już nie chciałeś się z nią kłócić bo mówiła, że masz wziąć i już i nwm czułeś się zagrożony z jej strony. Klub chyba powinien ponieś koszty bo na kamerach widać, że to nie Ty sobie wziąłeś sam tę kurtkę tylko ona Ci dobrowolnie dała.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...