Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z instalacją Windows'a 8.1

Barti7i

Pytanie

Opublikowano

Witam. Chciałbym wymienić sobie wersje systemu z 32bit na 64bit, jednak napotkałem na pewien problem. Otóż wypaliłem sobie bootowalnego Pendrive i po ustawieniach kolejności bootowania w biosie itp. komputer się restartuje po czym pojawia się napis "Press any key to boot from USB". Kiedy klikam ten dowolny klawisz na klawiaturze nic się nie dzieje, a po chwili pojawia się takie okienko https://philipyip.files.wordpress.com/2015/05/0.png?w=960&h=648i dalej się nie ładuje. Komputer jakby się zawiesił, konieczny jest restart systemu...Próbowałem wypalać Pendrive programami takimi jak UltraISO, Rufus i Windows 7 usb dvd, ale efekt jest taki sam. Dodam tylko, że wypaliłem sobie również płytkę DVD-R z tym systemem i nadal to samo. Obraz ISO Windowsa pobrałem z oficjalnej strony Microsoftu. Mój procesor ma architekturę x64. Dziękuję za każdą udzieloną mi pomoc.

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety po wykonaniu tych czynności oraz pobraniu Windowsa z innego źródła nic się nie zmienia. Zamiast polecnia "Press any key to boot from USB" pojawia się "Start booting from USB device", po czym wyskakuje to okienko Microsoftu :(

Opublikowano

Zresetuj i ustaw bios. 

W Rufusie masz trzy opcje nagrania instalki , spróbuj tylko w MBR 2 opcja  ( pen na NTFS formatowany )  i 3 opcja tylko UEFI ( pen musi być w FAT32  formatowany ) 

Opcjonalnie , masz uwaloną albo źle nagraną  instalkę 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...