Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z grzaniem się karty graficznej

fragert

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od dwóch miesięcy borykam się z problemem grzania się karty graficznej do wysokich temp takich, że się sam wyłącza komputer, jest to jedynie w grach typu farming simulator lol i cs. W menadżerze zadań kiedy pogram np. w farminga przez dłuższą chwilę(5-7 min) jest zużycie cpu około 90% a potem tylko wyłącza się komputer. Co jest dziwne kiedy zminimalizuje gre to zużycie cpu zmniejsza się do około 10-20%(nie wiem czy to normalne).Myślałem, że to karta graficzna więc zakupiłem tą samą tylko, że nową i nadal ten sam problem. Dodam że pasta jest na procesorze i karcie graficznej dopiero co wymieniłem. Procesor jest w porządku.
Moje podzespoły:
-Karta graficzna: geforce gts 450,
-Ram: 4 gb
-Procesor: AMD II X4 640 processor (4 CPUs), ~3.0GHz
-System operacyjny: Windows 7

Dodam, że miałem ten sam problem jakieś pół roku temu, ale ustał po tygodniu i przez 3 miesiące mogłem normalnie grać.
Proszę o szybką odpowiedź.

Opublikowano

Walnij jakiś mały wiatraczek na radiator w grafice, chyba że ma już oryginalnie to ściągnij msi afterburner w którym ustawisz sobie diagram jak ma wiatraczek chodzić, możesz monitorować temperatury.

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Spoko ściągnę sobie ten program, a radiator z wiatrakiem już jest. dodam ze puściłem drugi wiatrak na kartę no pograłem normalnie z 4 dni, a potem to samo. Poinformuje potem czy dał ten program coś.

Opublikowano

Pobrałem program i zwiększyłem obroty na max, ale jedynie co udało mi się osiągnąć to o 5 min dłuższa rozgrywka, czyli około 10-15 min.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...