Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dysk SSD 250gb

ButlaTM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polecam Plusa jest świetny, w testach wypada mi lepiej niż podają i zapis mam w granicach  400 Mb/s , za swoje dwa  dałem po 33 funty ( ok 200 zł ) jak były w promocji 

BX100 i BX200 wypadają trochę gorzej wydajnościowo, też mam po jednym, w nich sztucznie podnosi się wydajność używając cache w ramie. Przydaje się przy operacjach z małymi plikami i dużą  ich ilością.  

U mnie w sklepach  można trochę taniej kupić niż w Polsce  z międzynarodową gwarancją ale dodając koszty przesyłki wyjdzie tyle samo. 

Jeśli używki to najlepiej coś wyższej klasy gdzie nowe są cenowo ok 400-500 zł . Dysk iok 300-600 h używane w granicach 180-150 Gb np Intela można trafić nawet za 250 zł 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Najlepiej to walnąć Samsunga EVO 850 250GB :v bardzo fajny dysk, myślę, że używkę znajdziesz w takiej cenie.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

BX mają 36 miesiący gwarancji , do tego czasu zmienisz na nowy, gwarancja ważna jak dostaniesz dowód zakupu albo przynajmniej formację gdzie był i kiedy kupiony dysk. 

Nie wiem czemu twierdzicie że bx200 jest gorszy do bx100 skoro to nowsza i zmieniona wersja tej serii dysków ( nowy sterownik, rodzaj pamięci itp )  

EVO 850 250GB jako używka ok 300 zł , nie wiem czy jest sens skoro dopłacając 20-30 zł ma się nówkę. 

Opublikowano

BX mają 36 miesiący gwarancji , do tego czasu zmienisz na nowy, gwarancja ważna jak dostaniesz dowód zakupu albo przynajmniej formację gdzie był i kiedy kupiony dysk. 

Nie wiem czemu twierdzicie że bx200 jest gorszy do bx100 skoro to nowsza i zmieniona wersja tej serii dysków ( nowy sterownik, rodzaj pamięci itp )  

EVO 850 250GB jako używka ok 300 zł , nie wiem czy jest sens skoro dopłacając 20-30 zł ma się nówkę. 

własnie :v dlatego lepiej dołożyć kilkadziesiąt zlotych i się ma lepszy dysk.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Na allegro było masę aukcji w granicach 320-340 zł nowych dysków , wystarczy poszukać jak się pojawią.  Ostatnio widziałem najniższą cenę 332,99 zł ale chyba nie aktualne 20 minut była i poszło kilkanaście dysków od razu.     ;)

Dawałem przykład z cenami bo i tak do nowego dopłata 50 zł to nie jest dużo patrząc na gwarancję, kupując używany tylko pozornie oszczędzasz. Oszczędził byś dopiero jak kupisz ten dysk przynajmniej w cenie zbliżonej do połowy  ceny rynkowej  max 60% . ( mniej niż 250 zł ) 

Opublikowano

Samsung evo 250 gb za 350 zł 

5 lat gwarancji

Bardzo dobry dysk

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Kupiłem 

Samsung SSD EVO 250GB  Mz-75E250

Mam nadzieje za to dobry wybór i sie nie zawiodę 

Może chce ktoś kupić  WD BLACK wd1002faex 1TB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...