Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Spadek wydajności po zmianach w msconfig

ZegarekMC

Pytanie

Opublikowano

Cześć!

Mam taki problem! Otóż aby zwiększyć wydajność zwiekszyłem ilość procesorów w msconfig w zaawansowanych z 1 na 2. Zaznaczyłem pamięć maksymalną ( czyli 4096 ). Poczym dałem ok > zastosuj > ok > uruchom ponownie komputer.

Po uruchomieniu wszystko zaczęlo wolniej chodzić. Wchodze w menedzer zadań > wydajność a tam GB ramu 1,4GB/2,9GB. We właściwościach laptopa pisze ze mam 4GB ram ( dostepne 2,88GB ). Wchodze w msconfig a tam 2 procesory a pamiec maksymalna jest wyzerowana no to zmieniłem ją uruchomiłem ponownie i znowu sie wyzerowała. Zmieniłem na 1 procesor dałem pamięć maksymalną 4096 i znowu sie wyzerowało.

Specyfikacja:

Procesor: Intel Core i5-3210M 2,50GHz

Karta graf: NVidia GeForce 610M

Ram: 4GB

System OPERACYJNY: Windows 8.1 64bit.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skoro bawisz się opcjami które KOMPLETNIE NIE ROBIĄ TO CO MYŚLISZ , a już na pewno nie ustawia się nimi  żadnych procesorów czy pamięci  itp. to co się dziwisz że zwolniłeś komputer bo do tego tylko te opcje służą. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Skoro bawisz się opcjami które KOMPLETNIE NIE ROBIĄ TO CO MYŚLISZ , a już na pewno nie ustawia się nimi  żadnych procesorów czy pamięci  itp. to co się dziwisz że zwolniłeś komputer bo do tego tylko te opcje służą. 

Dobra ssij bo i tak nie pomogłeś. Wystarczyło poszperać i znalazłem. Użyj oryginalnych ustawień rozruchu. Więc ssij mi jąderka stulejo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...