Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Rangi Administarcji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę zrobić 2 nowe rangi na serwerze, ale nie wiem jakie uprawienia (permisje) im dać i w tym szukam pomocy.­

1: Administrator TS- Ta ranga jest z podobnymi prawami jak Serwer Admin + wszystkie uprawnienia moderatora. Administratorem TS zostaje osoba, która nie otrzymała żadnego ostrzeżenia jako Moderator. Administratorem TS nie może zostać nikt bez wcześniejszego doświadczenia w prowadzeniu TS 3.

2: Moderator TS - Osoba z tymi uprawnieniami powinna znać się na tworzeniu kanałów oraz na każdej dostępnej funkcji. Zadaniem Moderatora jest tworzenie kanałów prywatnych lub gildyjnych lecz nie może zakładać nowych kanałów Zasłużonych bez wiedzy Administratora i wyżej postawionych użytkowników TeamSpeak'a. Moderator może nadawać rangi (max 5) oraz rejestrować nowe osoby.

P.S. Chcę żeby była możliwość, Serwer Admin będzie mógł kickować i banować te wyżej wymienione rangi, ale one jego nie. Kolejność była by taka Serwer Admin -> Administrator TS -> Moderator TS.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...