Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy opłaca się kupić Xbox One?

Natalia ;3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć otóż jestem z moim mężem już jakieś dobre 3 lata.

I chciałabym kupić mu coś droższego na te święta.

Myślę nad Xboxem One, a PS4.

Jestem bardziej przychylna do xboxa, bowiem posiadam 360, i spędziłam tonę godzin grając z mężem.

I tu was pytam

Opłaca się? 

Jakie są zalety, możliwości??

Pozdrawiam.

Hamtaro.gif<- 1 łapka 1 cukierek dla Chomiczka

Opublikowano

Imo Xbox One. Plejkę 4 posiadałem rok czasu, ale sprzedałem. Microsoft odkąd jest w tyle to strasznie stara się o klienta. Wsteczna kompatybilność z x360, fajne line up gier na 2016, dobre promocje na gry, częste aktualizacje i nowe ficzery, dodatkowo STABILNY live, nie to co u konkurencji, walący się PSN i pobieranie 1/5 prędkości łącza. Osobiście obie konsole są fajne i warte zakupu, zależy tylko jak to rozpatrujesz i czego oczekujesz i jakie tytuły ekskluzywne bardziej Ci odpowiadają bo jak wiadomo i PS4 i ONE mają swoje tytuły na wyłączność. Aha, nie daj się omamić, że klocek jest słabszy bo 900p. Technicznie jest trochę słabszy, i większość gier działa w 900p, ale zazwyczaj są płynniejsze niż na PS4. W dodatku uwierz mi, że siedząc z 2 metry od TV nie zauważysz najmniejszej różnicy, między 900p a 1080p ;) Jak czegoś nie dopowiedziałem to pisz śmiało. Pomogę.

9384.png

FANBOYS GONNA DIE!!!

Opublikowano

Jest dokładnie jak @patrikooop . XBOX ONE jest w tym momencie lepszym wyborem niż PS4. Szczególnie jeśli posiadałaś poprzedniego XBOX'a. Oczywiście liczą się też exlusive'y. Tu masz je rozpisane:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_video_game_exclusives_(eighth_generation)

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Skoro masz xboxa 360 to pierwszy punkt na jaki lepiej patrzeć to wsteczna kompatybilność. Co prawda nie wszystkie gry, ale dodają następne.

Jakość gier i ich płynność jest ta sama, więc specyfikacją się nie kierować.

O xbox live się nie wypowiem, bo z psn nie miałem nic wspólnego.

Jeśli gra na multi, to kupuje abonament, gdzie gry są lepsze na xboxa.

Minus ps4 to jest jakaś z*****a emulacja gier z ps2. W dodatku płatna, więc nikt normalny tego nie kupi.

Ale najważniejsze są gry, które wyszły jako exclusive na konsolę. Zobacz jakie ma gry na xbox 360 i porównaj.

Na premierze o wiele lepszą konsolą był ps4. Teraz lepszy jest xbox. W końcu Microsoft musiał jakoś nadrobić, więc może skoro jego konsola jest na chwilę obecną lepsza mieć już to gdzieś. Ale oby tak nie było.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...