Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sprzedaż konta na allegro

Vulpix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Sytuacja przedstawia się tak, że 2 miesiące temu sprzedałem za 50 zł konto na allegro.Kilka dni temu zachciało mi się grać, i z ciekawości napisałem na support prośbę o przywrócenie mi konta.Ku mojemu zdziwieniu konto mi oddali.Ja zadowolony wszystko fajnie.Aż tu nagle widzę, że koleś założył spór na allegro i grozi policją.Możecie mi powiedzieć, czy grożą mi jakieś konsekwencje prawne, jeśli na prawdę złoży sprawę na policję ?Regulamin gry jasno mówi, że nie można sprzedawać/kupować kont.Z tego co wyczytałem w internetach to jedyne co może zrobić to napisać na support, i załatwić bana na to konto.Czy grożą mi jakieś konsekwencje prawne jeśli tego konto mu nie zwrócę ?

Pozdrawiam,

P.S.

Tak, wiem jestem chujem, że zabrałem mu to konto, no ale czasy ciężkie, co poradzisz, poza tym za głupotę się płaci.

Opublikowano

Jeżeli faktycznie na policje złożył to możesz dostać grzywne

Opublikowano

­Nie ma nic do gadania regulamin mówi, że nie można kupować  więc nie bardzo Ci coś zrobi.

Chociaż napiszę na support i mogą konto zbanować.

Opublikowano

Sprzedałeś coś i potem to ukradłeś, tak popełniłeś wykroczenie.

<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: lucida sans unicode'><strong class='bbc'>Hejtować będę</strong></span></span></p>

Opublikowano

Jeśli sprzedałeś konto i dostałeś za to pieniądze i nie oddałeś mu ich gdy odzyskałeś konto to  teoretycznie złamałeś prawo według Art. 286. KK i znając naszą polską policje grozi ci w najlepszym wypadku grzywna a jeśli był by takim ch**em i pozwał cię ten kupujący to grozi ci od 3 miesięcy do roku* pozbawienia wolności (i jeśli ktoś napiszę że 50 złoty to za mało to powiem wam że były sytuacje gdzie za 20-30 złoty wyrok był według tego art.).

*tutaj mi się art. pomyliły i źle wpisałem. :)

+ jak dobrze napisałeś za głupotę się płaci i pamiętaj że jak byś przegrał sprawę w sądzie to prokuratura może ci zarzucić jeszcze to że sprzedałeś właśnie konto chociaż w regulaminie wyraźnie jest napisane że nie można tego robić + koszty sądowe w wypadku przegranych i grzywna dla poszkodowanego ^^ to będzie o dużo więcej niż 50 zł :D Za głupotę się płaci ... teraz miej nadzieje że albo tego nie zgłosi albo trafi mu się policjant dyżurujący który oleje go.

Opublikowano

Przypał przypał, ale nic Ci się nie stanie, po pierwsze większość społeczeństwa nie miałaby 'jaj' żeby iść na policje zgłosić kradzież konta w lidze legend za pisiont złotych

Po drugie najwyżej jeśli mu się będzie chciało to możesz dostać bana jeśli ma odpowiednie dowody. 

Ale anyways zachowałeś się słabo, bo jeśli już serio chcesz scamować to lepiej się tym nie dzielić z innymi  :lenny::v

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Witam,

Sytuacja przedstawia się tak, że 2 miesiące temu sprzedałem za 50 zł konto na allegro.Kilka dni temu zachciało mi się grać, i z ciekawości napisałem na support prośbę o przywrócenie mi konta.Ku mojemu zdziwieniu konto mi oddali.Ja zadowolony wszystko fajnie.Aż tu nagle widzę, że koleś założył spór na allegro i grozi policją.Możecie mi powiedzieć, czy grożą mi jakieś konsekwencje prawne, jeśli na prawdę złoży sprawę na policję ?Regulamin gry jasno mówi, że nie można sprzedawać/kupować kont.Z tego co wyczytałem w internetach to jedyne co może zrobić to napisać na support, i załatwić bana na to konto.Czy grożą mi jakieś konsekwencje prawne jeśli tego konto mu nie zwrócę ?

Pozdrawiam,

P.S.

Tak, wiem jestem chujem, że zabrałem mu to konto, no ale czasy ciężkie, co poradzisz, poza tym za głupotę się płaci.

i k***a widzisz takich ludzi i nic nie możesz zrobić a opinia spływa również na ciebie jako na sprzedawce ;c

ze strony policji raczej nic, ale konto na allegro to już inna sprawa - zostanie najpewniej zablokowane

Hejo

Opublikowano

Prawda jest taka, że prawo państwowe jest ważniejsze niż gry - a gra nie może nic z tym zrobić - transakcja zaszła, mimo, że zabroniona - to Riot games nie ma prawa zgłosić tego gdziekolwiek, a najwyżej je zbanować - owszem - ta osoba mogłaby cię zgłosić na policję i zostałoby to wyjaśnione - ponieważ popełniłeś oszustwo - ale jeżeli oddałbyś mu konto, albo po prostu mu oddał pieniądze, a Riot by się o tym handlu dowiedział, to konto mógłby i tak zbanować, bez względu na to, co ty, lub osoba kupująca zrobicie.

Opublikowano

Co do tematu. Policja ci za bardzo nic nie moze zrobic bo uzyles "uczciwej" obcji  ktora pozwolila ci na oddzyskanie konta. Mogli by tylko zareagowac jesli uzylbys do tego oprogamowania typu keyloger wtedy grozily by ci jakies konsekwencje.

Nie zapomniaj jednak ze osoba ktorej sprzedales postac ma twoje dane. Zastanow sie co bys zrobil gdyby ta osoba stanela ci w drzwiach?  Nie wiem po co szukasz problemow, tym bardziej ze wartosc konta nie jest wielka. Co by powiedziala na to twoja rodzina gdyby sie dowiedziala ze sprzedales komus cos poczym mu to ukradles

Chcesz grac na nowo to zaloz nowe konto. Lol jest darmowy a skiny nic nie daja, da sie bez nich tez grac

u1lc.png
Opublikowano

Co do tematu. Policja ci za bardzo nic nie moze zrobic bo uzyles "uczciwej" obcji  ktora pozwolila ci na oddzyskanie konta. Mogli by tylko zareagowac jesli uzylbys do tego oprogamowania typu keyloger wtedy grozily by ci jakies konsekwencje.

Nie zapomniaj jednak ze osoba ktorej sprzedales postac ma twoje dane. Zastanow sie co bys zrobil gdyby ta osoba stanela ci w drzwiach?  Nie wiem po co szukasz problemow, tym bardziej ze wartosc konta nie jest wielka. Co by powiedziala na to twoja rodzina gdyby sie dowiedziala ze sprzedales komus cos poczym mu to ukradles

Chcesz grac na nowo to zaloz nowe konto. Lol jest darmowy a skiny nic nie daja, da sie bez nich tez grac

Nie użył uczciwej "obcji (nie wiem co to ale domyślam się że chodzi o opcje)" sprzedał konto (co samo w sobie jest nie uczciwe) + odzyskał konto w grze no dobra przez support uznajmy to za uczciwe ale nie za to został by oskarżony tylko za oszustwo (na allegro) co cóż zyskał pieniądze i nie wywiązał się z umowy mniej więcej tutaj zawinił. ;)

Opublikowano

Nie rozróżniacie dwóch poziomów - prawo państwa, a regulamin GRY, regulamin gry musi działać zgodnie z prawem i działa tylko w obrębie gry, jeżeli złamiecie regulamin gry, a nie Polski, to wasza kara będzie tylko w obrębie GRY - a więc - ty możesz zostać ukarany przez prawo tylko w obrębie oszustwa na allegro, a przez regulamin gry tylko w obrębie tej gry(w tym wypadku konta, np. ban itp.)

Opublikowano

Nie użył uczciwej "obcji (nie wiem co to ale domyślam się że chodzi o opcje)" sprzedał konto (co samo w sobie jest nie uczciwe) + odzyskał konto w grze no dobra przez support uznajmy to za uczciwe ale nie za to został by oskarżony tylko za oszustwo (na allegro) co cóż zyskał pieniądze i nie wywiązał się z umowy mniej więcej tutaj zawinił. ;)

No wlasnie wywiazal sie. Bo aukcja dotyczyla zakupu konta na allegro i kupujacy otrzymal od niego login i haslo a moze nawet i e mail.  Oddzyskanie konto po jakims czasie to juz inna bajka , ale to co zrobil jest raczej niemoralne niz niezgodne z prawiem

u1lc.png
Opublikowano

No wlasnie wywiazal sie. Bo aukcja dotyczyla zakupu konta na allegro i kupujacy otrzymal od niego login i haslo a moze nawet i e mail.  Oddzyskanie konto po jakims czasie to juz inna bajka , ale to co zrobil jest raczej niemoralne niz niezgodne z prawiem

gosciu co ty za przeproszeniem pierdolisz. 

gosc kupil konto od niego przez allegro I TO NIE WAZNE ZE NIE MOZNA HANDLOWAC KONTAMI BO OD TERAZ JEST TO SPRAWA ALLEGRO KTORE MA SWOJ REGULAMIN A NIE RIOTU KTORE MA SWOJ. 

Opierdolil konto za pieniadze, gosciu mu za nie zaplacil i te konto od  tego czasu wedle prawa jest goscia ktory je kupil za  swoje pieniadze. 

Nie wazne ze on odzyskal te konto przez riot bo nie mial takiego prawa jesli przed tym je sprzedal to konto prawnie nie nalezy juz do niego a passy wyludzil od riotu.

Podsumowujac jestes smieciem i przydupasem rodzicow skoro robisz walki na 50zl i sie szmacisz bo inaczej tego nazwac nie mozna.

Opublikowano

Może faktycznie macie racje, szkoda by było mieć przypał przez konto w głupiej grze, także oddam mu je.Dzięki za pomoc.Temat do zamkniecia.

stary nie boj sie nie bedzie przypalu. Tez takie cos kiedys mialem i policja oplula

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...