Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ścinki na mocnym sprzęcie

Puchacz™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mój pc się czymś dławi i nie za bardzo wiem o co mu chodzi może ktoś z Was mi podpowie ];-> sprzęt to i7 920, hd 7990 6gb, 10gb ddr3 (1x4 +3x2), dwa dyski podpięte w raid stipie i płyta głowna intel dq57tm. Przycina mi w większości gierek, ostatnio grałem w dirta, na większości mapek smiga w stałych 60fps tylko na jednej czy 2 mapkach spadki są podczas deszczu. Co tam jeszcze np. skyrim no kuwa jak na takie bebechy wszystko na ultra w 1920x1200 powinno śmigać a 40-60 fps chodzi. Teraz gta V jakość detali automatyczna czyli wszystko ultra i drobne wygładzanie krawędzi włączone, teselacje wyłączyłem bo amd średnio sobie z tym radzi i też spadki przy większej ilości wyświetlonego terenu. Temperatury są ok., zużycie grafiki jak i procka około 50-60%, zużycie ramu pokazuje przy gta 6gb, w bf3 też koło 6gb. W msi afterburner pokazuje mi duże zużycie pagefile aż linia wykresu na żółto się świeci. Gdzieś czytałem że w afterburnerze pagefile nie pokazuje zużycia pamięci wirtualnej tylko sumę różnych pamięci np vram i ram ale nie wiem czy to prawda. Myślicie że może być za mało ramu? Pamięć wirtualną przestawiałem parę razy więc nic nie pomogło w tym kierunku. Jak coś wiecie to proszę o wskazówki, dzieki 8)

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

3 kostki od kingstona, mają te same taktowania, nawet ta 4gb

ed: okazało się że jeden slot mi padł i nie czyta ramu jak ktoś wie co z tym zrobić to proszę o info ;p gierki gorzej chodzą na tej 8gb to problem mam z głowy, ale chciałem Was jeszcze zapytac o max ram w pc. na stonce intela pisze że moja płyta obsługuje max 16gb ale nie wiem czy w jednej kości czy ogólnie. czekam na odp i pozdrawiam 

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...