Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Długie ładowanie map

Sayanin97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko...Mam problem a mianowicie...Od dłuższego czasu mam problem z csem- polega on na tym,że podczas uruchamiania gry tak jakby zwiesza aplikacje na parę minut ("brak odpwiedzi") po tych paru minutach odcina ale po tym jak już wybieram tryb gry itd to mapa ładuję mi się jest to samo zatrzymuje się na "inicjowaniu świata" odetnie po minucie,zatnie ponownie na "wysyłaniu danych i coś tam" i przeważnie już jest ok potem ale czasem ścina znowu na "pobieraniu danych gry"....Często nie łączę się na czas przez co dostaje bana.

W sumie nie tylko z csem mam taki problem bo gdy łącze się z team speakiem mam to samo apka się zwiesza i pokazuje się "brak odpowiedzi".

To wszystko dzieje się na lapku lenovo y580 procek i3, 4GB RAM, Karta graficzna Nvidia GeForce 660M, Windows 8.1

Możliwe, że jest to wina dysku ? 

Z góry dzięki za pomoc :) 

Opublikowano

Może sprawdź spójność plików?,lub też wina systemu.Ostateczną opcją jest format.Ale napewno są jeszcze inne metody.

Jeśli nie odpisuje w temacie napisz mi na priv
Opublikowano

Wina sprzętu. Mam tak samo na lenovo z500. Do poczekalni czasem i 2 minuty dołączam, więc... TS3 tak samo, jak łączę się z serwerem to brak odpowiedzi przez jakiś czas i zużycie dysku 100%.

Mogę nawet pokazać SS'y jak miałem "Brak odpowiedzi" w menadżerze zadań xD

Ile masz już tego laptopa?

tenor.gif

Opublikowano

Dysk do dupy, albo coś wykorzystuje go w 100%. Poskanuj jakimś dobry antywirusem albo format a jak nie to szykuj portfel :P i nigdy nie kupuj laptopa do gier :D

f22b35ad191bd.gif

Opublikowano

Dysk do dupy, albo coś wykorzystuje go w 100%. Poskanuj jakimś dobry antywirusem albo format a jak nie to szykuj portfel :P i nigdy nie kupuj laptopa do gier :D

Skanowałem i nic ;/ Strasznie łapie temperaturę jak odpalam csa dochodzi niemal do 60 stopni...

procek i3, 4GB RAM,

Masz odpowiedź.

Wina Procka i ramu, moim zdaniem.

Tak ale minimalne wymagania nie są aż takie wysokie i tu ogółem cs ładnie chodzi (poza tym ładowaniem map)

Sprawdź spójność plików, polecam wrzucic cs'a na dysk SSD :)

Sprawdzone :P Do tego przydzielałem na sztywno 3GB RAM dla Csa (w sumie to tylko na poprawę fpsów)

Co do SSD to póki co nie chce nic w nim grzebać, ponieważ jest na gwarancji (dysk już raz był wymieniany) dlatego wstrzymuję się póki co z ponownym oddaniem go na gwarancje...Póki co wszystko wskazuje na dysk :/ 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...