Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Win10. Nie działa myszka i klawiatura po formacie.

Pi_xelPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mój komputer ostatnio ostro mulił, więc zrobiłem format przy użyciu funkcji z win 10 (reinstall Windowsa bez utraty plików osobistych). Robiłem tak już 2 razy i teraz za trzecim razem po wyświetleniu się ekranu logowania nie działa klawiatura i myszka. Klawiatura podswietla się tylko wtedy kiedy można wejść do BIOS-u i tam wszystko śmiga. Wywołałem tryb naprawy komputera (kilka razy kliknąłem przycisk do testu żeby komputer wykrył błąd) i na wyswietlonym panelu zrobiłem jeszcze raz ten sam format, jednak nic to nie pomogło. Płytę z Windowsem zgubiłem jakiś czas temu :v Doradzi ktoś co zrobić? Nie znalazłem nigdzie w internecie odpowiedzi na to pytanie...

A i przy próbie wejścia do trybu awaryjnego też wyświetla się ekran logowania i nie działa klawiatura i myszka.

Opublikowano

Zainstaluj normalnie,  funkcja odzyskiwania czy odświeżania w windowsach jest trochę spieprzona i czasem nie działa jak nalezy

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

To w czym widzisz problem zainstalować normalnie ? 

Opublikowano

Miałem płytę... Miałem ale dawno jej nie widziałem :v

Jeżeli bym znalazł to normalnie formatuje tylko partycje z Windowsem i reszta zostaje tak?

W win 10 mam do wyboru tylko z zachowaniem plików lub nie.

Opublikowano

Nie wiem gdzie ty widzisz opcje  formatowania w czasie instaki, w życiu nie spotkałem windowsa który by to robił , robi to tyko osoba instalująca.  

Opublikowano

Rok temu gdy instalowałem 8.1 kliknąłem opcje zaawansowane, wyskoczyły mi partycje C i D, wybrałem na C i formatowanie. Windowsa zainstalowałem a na partycji c i reszta mi została.

Opublikowano

Przecież wyraźnie ci napisałem że instalka Windows nigdy nic nie formatuje to ty sam tak ustawiłeś.

Skoro masz legalny system ściąg instalkę ze strony , nagraj na pena czy DVD i zainstaluj. Jeśli masz problemy z klawiaturą i myszką to przepnij je do innych gniazdek i po problemie. 

Opublikowano

To nie problem myszki czy klawiatury skoro w biosie wszystko działa. A z tym Windowsem tak zrobię tylko będę musiał mieć dostęp do jakiegoś komputera a to raczej szybko nie nastąpi...

Tak to wygląda, klawiatura gaśnie gdy pojawia się ładowanie Windowsa.

Opublikowano

To problem z kontrolerem USB, skoro nie chce ci się przepinać sprzętu by działał szukaj innego rozwiązania. Można jeszcze grzebać w biosie i ustawić dla USB tryb legacy albo inne opcje 

Opublikowano

Próbowałem chyba wszystkich kombinacji z podłączeniem, podpinałem pod różne porty... Poszukam jeszcze tego trybu o którym mówisz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...