Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Strony o domenie .co

Mikaas

Pytanie

Opublikowano

Witam, piszę w tym dziale, ponieważ szukam jakiejś mądrej osóbki, która zna się co nieco na stronach www itp. i mi pomoże, ponieważ wujaszek google niestety mnie zawiódł. Otóż, mam taki problem, że nie działa mi dosłownie żadna strona, która posiada domenę .co, zwyczajnie nie chce się wczytać. Jeśli rozwinę szczegóły, pojawia się taka oto notka

"Nie można znaleźć serwera www.zengaming.co, ponieważ nie powiodło się wyszukiwanie DNS. DNS to usługa sieciowa służąca do translacji nazw witryn na adresy internetowe. Ten błąd jest najczęściej powodowany przez brak połączenia internetowego lub niepoprawną konfigurację sieci. Może być również spowodowany brakiem odpowiedzi serwera DNS lub działaniem zapory sieciowej, która uniemożliwia aplikacji Google Chrome dostęp do sieci."

Dodam, że na telefonie także nie działają mi żadne strony z .co, kiedy jestem połączony z wi-fi. Tak to na necie mobilnym śmiga. Wniosek chyba z tego taki, że jakiś problem jest z routerem? Mój router to TP-LINK TL-WDR4300. Jeśli ktoś cokolwiek wie i ma jakiś pomysł to byłbym bardzo wdzięczny :)

graphic.png

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spróbuj zmienić DNSy na komputerze. Może połączyć się przez VPN'a.

Ale jeżeli chcesz prawdziwe rozwiązanie to zmiana DNS, choć możliwe, że dostawca internetu ci blokuje strony z tą domeną macierzystą.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...