Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

monitor czyszczenie glupie muchy

Sqiuk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Tak jak w temacie, mam problem z wyczyszczeniem monitora. Mianowicie, gdy monitor jest wylaczony to z 4123 km widac ze muchy na niego narobily.
Jak moge to wyczyscic. Znaczy powiem tak. To są takie kropeczki i mi sie zdaje ze to muchy mi prezenty zostawialy. Moj monitor to : DELL S2240L

Opublikowano

Jakie kropeczki? Jak zwykły brud po muszkach to weź miękką szmatkę i jakiś spryskiwacz do szyb i zetrzyj. A może to mechaniczne uszkodzenia?

Opublikowano

Jakie kropeczki? Jak zwykły brud po muszkach to weź miękką szmatkę i jakiś spryskiwacz do szyb i zetrzyj. A może to mechaniczne uszkodzenia?

Nieee. Napewno nie mechaniczne. Mowisz ze moge uzyc plynu do szyb?

Opublikowano

Nieee. Napewno nie mechaniczne. Mowisz ze moge uzyc plynu do szyb?

Ta. Ja tak robię i nic się nie dzieje od 2 lat, ekran jaki kupiłem taki do dziś jest.

Opublikowano

No to ładnie musi być obsrany że ty nawet szmatką nie raczyłeś go przecierać.  

Ciepła woda, nalać jej z pół szklanki wymieszać z 2-3 dużymi łyżkami octu ( 10%, przy 5% dać 2x więcej  ) , zmoczyć szmatkę by była  tylko lekko mokra i umyć. Żadną chemią czy płynami. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ładny monitorek, sam chciałem kupić wersję 24 cali. Nie denerwuje Cię błyszczący ekran i to że się wszystko odbija?

Płyn do szyb jest ryzykowny, ojciec spieprzył tak telewizor a ja swój monitor (wyszła taka dziwna mała kolorowa kreska, ni to bad pixel ni to rysa). Lepiej się sprawdzi nawet sama woda i długie polerowanie żeby zmyć smugi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...