Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy LG G Flex 2 jest dobry?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ktoś miał styczność z tym telefonem? Bo ma dobre parametry, aparat, bateria też są ok z tego co wyczytałem w recenzjach i cena przystępna ok. 1300zł. A byłbym zainteresowany kupnem ;]

Ewentualnie jakiś model z podobnymi parametrami, może być tańszy. Chciałem LG G2 ale z używek nie ma nic ciekawego z tego co oglądałem, zwykle były po okresie gwarancyjnym.

Opublikowano

Ja miałem styczność. Powiem tak, specyfikacja nie jest najgorsza, bo Snapdragon 810, 2 GB RAMu - wydajność na poziomie. Dodatkowo Knock Code itp robią swoje. Jednak mnie denerwował sam wygięty wyświetlacz i przyciski z tyłu, nie idzie tego nosić. Poza tym jest spoko.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

w Flexie był ogólnie problem z jakością wyświetlacza, ale nie mam pojęcia jak jest teraz. Na 810 możesz smażyć jajecznicę

No właśnie niby ten problem z ziarnistością, w pierwszej wersji tego modelu z tego co czytałem było to dość wyraźne z racji, że ekran miał rozdzielczość tylko HD przy 6 calach. W G Flex 2 zmniejszyli do 5,5' i ekran Full HD. Ciężko się połapać, bo jedni tego nie zauważają, a dla drugich to jest problem, ponoć wyświetlacze OLED tak już mają ze względu na zastosowane diod o większych rozmiarach. Co do procka to właśnie nie wiem, bo niektórzy pisali, że już zostało to poprawione i już się tak nie grzeje.

Ewentualnie jakieś inne propozycje do 1300 zł?

Opublikowano

No właśnie niby ten problem z ziarnistością, w pierwszej wersji tego modelu z tego co czytałem było to dość wyraźne z racji, że ekran miał rozdzielczość tylko HD przy 6 calach. W G Flex 2 zmniejszyli do 5,5' i ekran Full HD. Ciężko się połapać, bo jedni tego nie zauważają, a dla drugich to jest problem, ponoć wyświetlacze OLED tak już mają ze względu na zastosowane diod o większych rozmiarach. Co do procka to właśnie nie wiem, bo niektórzy pisali, że już zostało to poprawione i już się tak nie grzeje.

LG G2 (32gb)

Xperia Z2/Z1

#teams4bal

Opublikowano

Aktualnie chyba najlepszą propozycją do 1300 zł jest Moto X 2 gen., swoją drogą nie wiem dlaczego wcześniej go nie polecałem :

lownfast

Opublikowano

Co do tego LG FLEX 2 to najbardziej chyba irytujący jest ten przycisk z tyłu.

Osobiście wygląda nie najgorzej ten skrzywiony ekran pasuje spoko ale w praktyce nie wiadomo.

http://olx.pl/oferta/lg-g2-gwarancja-idealna-CID99-IDa6Pnh.html#bb3c6cef16ostatnio nie zaglądałem na olx'a a dzisiaj znalazłem takiego g2, warto?

Oferta jest ok. Chociaż widywałem taniej

@Edit

Znalazłem coś takiego

http://allegro.pl/lg-g2-f320-32gb-kolory-pl-menu-faktura-gwar-24-i5697489435.html

Opublikowano

Co do tego LG FLEX 2 to najbardziej chyba irytujący jest ten przycisk z tyłu.

Osobiście wygląda nie najgorzej ten skrzywiony ekran pasuje spoko ale w praktyce nie wiadomo.

Oferta jest ok. Chociaż widywałem taniej

@Edit

Znalazłem coś takiego

http://allegro.pl/lg-g2-f320-32gb-kolory-pl-menu-faktura-gwar-24-i5697489435.html

No właśnie bardziej ja bym się skłaniał do wersji 16 gb i z gwarancją producenta, jednak ciężko coś dorwać w miarę zadbanego i minimum roczną gwarancją. Patrząc na te obecne smartfony to mimo swojego "wieku" g2 to nadal jeden z lepszych smartfonów.

Jeszcze poszukam i podzwonię odnośnie g2, jak nic nie znajdę to chyba wezmę tego flexa 2. Bo do 1300 zł wg mnie nic lepszego nie ma.

Opublikowano

No właśnie bardziej ja bym się skłaniał do wersji 16 gb i z gwarancją producenta, jednak ciężko coś dorwać w miarę zadbanego i minimum roczną gwarancją. Patrząc na te obecne smartfony to mimo swojego "wieku" g2 to nadal jeden z lepszych smartfonów.

No przecież ci dałem takiego linka i czemu 16gb?

Nie przepadam za lg bardziej bym ci chciał jakiegoś huaweia albo samsunga w tej cenie ale to twoj wybor ;p

Opublikowano

No przecież ci dałem takiego linka i czemu 16gb?

Nie przepadam za lg bardziej bym ci chciał jakiegoś huaweia albo samsunga w tej cenie ale to twoj wybor ;p

Wole jednak mieć tę gwarancję producenta i z polskiej dystrybucji, z tymi azjatyckimi wersjami tego modelu nie zawsze jest wszystko ok, można trafić na jakiegoś refurbished czy coś.

A co do aliexpress to nie korzystałem z tego nigdy, więc nie jestem zorientowany w tym temacie ;]

Opublikowano

A nie masz gdzieś niedaleko jakiegoś rtv agd albo sklepu z telefonami ogl? :P

Wole jednak mieć tę gwarancję producenta i z polskiej dystrybucji, z tymi azjatyckimi wersjami tego modelu nie zawsze jest wszystko ok, można trafić na jakiegoś refurbished czy coś.

A co do aliexpress to nie korzystałem z tego nigdy, więc nie jestem zorientowany w tym temacie ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...