Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy list ekonomiczny polecony jest ubezpieczony ? + czym różni się przesyłka od listu ekonomicznego?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tam, gdzie jest  "polecony" to jest ubezpieczony(koleś dostał potwierdzenie, że wysłał itd.) a list bez "polecony" nie jest ubezpieczony, czyli nie dojdzie to nie możesz się upominać o zwrot kasy itd. Jeśli coś pokręciłem poprawić mnie, ale chyba dobrze. "

+ czym różni się przesyłka od listu ekonomicznego ?"  o jaką przesyłkę CI chodzi?
Opublikowano

Tam, gdzie jest  "polecony" to jest ubezpieczony(koleś dostał potwierdzenie, że wysłał itd.) a list bez "polecony" nie jest ubezpieczony, czyli nie dojdzie to nie możesz się upominać o zwrot kasy itd. Jeśli coś pokręciłem poprawić mnie, ale chyba dobrze. "

+ czym różni się przesyłka od listu ekonomicznego ?"  o jaką przesyłkę CI chodzi?

ekonomiczną poleconą, list również ekonomiczny polecony* chodzi tylko o wagę ?

Opublikowano

ekonomiczną poleconą, list również ekonomiczny polecony* chodzi tylko o wagę ?

Tak chyba tak. Bo jak zamawiasz np. długopis to przyślą listem, a jak np. 10 książek paczka i pewnie tylko wagą się różnią.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...