Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z myszką

MackoG33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pewien problem z myszką. Otóż od wczoraj zaczeła się ona przerywać od czasu do czasu. Gdy gram np. w cs go to nie moge opanować full auto teraz, bo myszka co kilka sekund tak jakby sie odłącza i przerywa.. albo jak ruszam w prawo czy lewo to sie chwilowo zacina, po prostu nie da sie grać. Nie wiem czego to wina, ale myślę, że sensora. Myszka to A4tech bloody v7m. Podmuchałem troche w sensor i dalej to samo.. co mógłbym w takiej sytuacji zrobić?

Pozdrawiam i proszę o pomoc!

Opublikowano

Trzeba kupic nowa myszke na to wychodzi  :) ewentualnie na gwarancje ale watpie czy cos to da

#NIEZNAMSIĘTOSIĘWYPOWIEM

Jest to problem z kablem.

Miałem to samo, pokręć nim trochę - wyprostuj go.

Sprawdź czy nie jest wygięty w okolicach myszy, oraz w okolicach USB.

Opublikowano

To samo, nie pomaga. Do tego czasami, gdy ruszam lekko myszką, to w ogóle sensor nie reaguje, tak jakbym nie ruszył wcale myszką..

Opublikowano

To samo, nie pomaga. Do tego czasami, gdy ruszam lekko myszką, to w ogóle sensor nie reaguje, tak jakbym nie ruszył wcale myszką..

Sprawdz następujące rzeczy:

- czy wszystko okej z portem usb, pod który jest podłączona myszka

- czy mysz na 100% jest dobrze wciśnięta (możliwe, że się zwaliło wejście usb u myszki)

- jeżeli wszystko jest okej, sprawdz, czy świeci się dioda myszki (jeżeli będzie się świecić i zacinać w tym samym czasie, to musi się odłączać i nie jest to wina komputera)

- jeżeli podczas szybkiego ruchu się zacina, to na 99% jest to kabel, czyli myszka do wymiany.

Opublikowano

A tak wgl długo ją masz?

Może na wykończeniu jest?

PS:podkładka jest?

Pół roku, myszka po wyglądzie wygląda jak nowa. Podkładka to steelseries QcK. Nie rzucałem nią ani nic, nie wiem dlaczego się zepsuła, kilka dni temu jeszcze było wszystko ok..

Próbowałeś podłączać do innego portu USB?

Może coś z portem skoro się odłącza, podłącza.. :)

Tak, zmieniałem port USB i nic to nie dało..

Sprawdz następujące rzeczy:

- czy wszystko okej z portem usb, pod który jest podłączona myszka

- czy mysz na 100% jest dobrze wciśnięta (możliwe, że się zwaliło wejście usb u myszki)

- jeżeli wszystko jest okej, sprawdz, czy świeci się dioda myszki (jeżeli będzie się świecić i zacinać w tym samym czasie, to musi się odłączać i nie jest to wina komputera)

- jeżeli podczas szybkiego ruchu się zacina, to na 99% jest to kabel, czyli myszka do wymiany.

Myszka jest optyczna i sensor sie nie świeci. Myszka raczej się nie odłącza. Myślę, że wina leży po stronie sensora. Co mam zrobić z tym sensorem? Czym przeczyścić?

A co sądzicie o tej myszce? http://allegro.pl/mysz-dla-graczy-steelseries-rival-6500dpi-gratis-i5816083524.html Jest to Steelseries Rival 6500 DPI. Sensor optyczmy ma najlepszy jaki aktualnie jest.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...