Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak dzwieku pomimo sterownikow.

Varsus5245

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, moj problem dotyczy dzwieku w systemie windows xp sp3, sterowniki mam zainstalowane. Dzwieku po prostu nie ma.
Typ Systemu x86 based pc
Model systemu komputer optimus
Sterowniki do dzwieku realtek high def... cos tam
Jezeli chcecie dodatkowe informacje ktore by wam ulatwily cos to pytajcie

Opublikowano

Może i masz sterowniki realtec do kart dźwiękowych ale nie masz tych co mają być do twojej płyty głównej. Poszukaj i sobie zainstaluj. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Sterowniki masz w pudełku po płycie na cd albo stronie producenta, użyj google i wpisz model płyty głównej , pisze na niej albo na pudełku 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

http://www.driverscape.com/manufacturers/msi/laptops-desktops/ms-7507/8929
dobrze trafilem ?
edit:
pobrałem sterowniki na nowo, zainstalowalem i nadal nic.
Dodam ze wczesniej mialem viste  i dzwiek mialem dlugi czas juz od paru dni zastanawialem sie nad formatem az pewnego dnia na tej viscie zginal mi dzwiek po wlaczeniu kompa (w poprzedni dzien był dzwiek normalnie) wiec wtedy zrobilem formata, na XP juz po formacie pobralem sterowniki sieciowe, graficzne wszystko dziala tylko ten zasrany dzwiek nie trybi. Sluchawki mam dobre, bo na tel dzialaja normalnie.
Amatorkim okiem mysle czy mogla to byc przyczyna "spalonej" karty dzwiekowej lub jej awarii i potrzebna jest wymiana? Lub moze w systemie da sie pogrzebac i cos zrobic

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...