Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skyrim - NPC w Kaplicy Azury atakują, a nie rozmawiają ze mną

Igluskas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam misję odwiedź kaplicę Azury, kiedy tam dotarłem NPC atakuje mnie kiedy tylko mnie zobaczy, w necie wyczytałem, że ma do mnie zagadać, a tylko mnie cały czas atakuje, nie da się jej zabić, kiedy ją "zabije" to po jakimś czasie wstaje i dalej mnie atakuje. 

Nie gram na modach czy innych tego typu duperelach, pierwszy raz gram w skyrima, i nie wiem co zrobić w tej sytuacji. Gram na platformie Steam

jmm0xku1w3y4.png

Opublikowano

A na pewno nie jesteś "wygłodniałym" wampirem ?? Jeśli tak musisz napić się krwi ( idz do jakiejs chaty w nocy, gdy wszyscy spia i wcisnij E, wybierz odpowiedni interakcje>gotowe ). 

Opublikowano

@Pt@sioR jestem wampirem! Dzięki za informacje, w sumie dawno nikim się nie pożywiałem, jeśli to przez to, wielkie dzięki, zaraz dam edita i najlepszą odpowiedź jak zadziała.

@Edit - zadziałało, kurde wielki dzięki, nigdy bym na to nie wpadł, możesz mi wytłumaczyć na jakiej zasadzie to działa kiedy jestem "wygłodniały?" Zapomniałem o jakimś ważnym dialogu kiedy stawałem się kanibalem czy o co chodzi?

Jano, Tobie również wielkie dzięki za chęć pomocy ;)

jmm0xku1w3y4.png

Opublikowano

@Igluskas Pewnie walczyłeś już z wampirami co ? :D Oni zarażają ( powinien się pojawić napis gdzie w rogu na ekranie, że zaraziłeś się chorobą "Sanguinare Vampiris" czy coś ten deseń  :D Przez pierwsze 3 dni możesz się wyleczyć miksturką bądź gdzieś w kaplicy :) A wygłodniały stajesz się, gdy długi czas nie spożywasz krwi, zmienia się twój wygląd, dlatego gdzie nie pójdziesz ludzie Cię atakują z automatu. Też tak kiedyś miałem, osobiście polecam się z tego wyleczyć bo nie odnawia się kondycja w dzień i właśnie ze względu na ten głód :D Może wilkołak Ci się spodoba, lecz musisz wykonać kilka misji u towarzyszy w białej grani ( jeśli dobrze pamiętam, że to tam ). Jest też +, im bardziej wygłodniały jesteś tym zwiększają się twoje wampirze moce i zyskujesz nowe umiejętności :) A i przez jedzenie ludzkiego mięsa nie stajesz się wampirem :)

Cieszę się, że pomogłem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...