Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stary dobry polski metin?

globus102

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, wchodzę z zapytaniem czy chcielibyście dobry serwer hard metin2 , taki jak dawniej , nie który jest w zarobku tylko z isu i gra polega na is , tylko taki serwer który każdy będzie mógł coś osiągnąć. Chcieliśmy zbudować stary serwer, gdyż teraz patrząc na globalnego metina można złapać się za głowę dlatego też chcielibyśmy odwzorować stary dobry serwer na jakim budowała się tutejsza młodzież i ludzie którzy na pewno pamiętają te dobre czasy , jeżeli macie pomysły i ciekawą wizję serwera to zapraszam do komentarzy nie będę rozpisywać się co na tym serwerze by się znalazło ze względu na to że każdy kto kiedyś grał, wie co się na nim znajdowało. Pozdrawiam.

Opublikowano

A zagrałoby... Szkoda że niema teraz takich serwerów. Niby Ravia jest, lecz i już tam jest mnóstwo nowości :/ Trzebaby postawić dobry stabilny system i wypromować to dzieło bo przy mniejszej niż 500 osób liczbie on się nie utrzyma.

Opublikowano

Przydałby się jakiś serwer dobry zarówno pod względem technicznym, jak i podtrzymujący klimat tej gry. 

Czego wymagam? Przede wszystkim podstaw, bez masy niepotrzebnych dodatków i itemów, które zmienia się co lvl. 

Co do tego IS'u - Nie widzę przeciwwskazań, by znajdowały się tam rzeczy ułatwiające grę, wiadomo. Ale przesadą jest umieszczanie itemów, które dodają jakieś genialne bonusy, gdzie postać staje się niepokonana bez żadnego wkładu gracza. 

Suma sumarum ważna jest i administracja, musi mieć dobre podejście i pomysł na promowanie. By zachęcić do grania musi powstać coś, co zaskakuje odmiennością, ale i przekonuje podobieństwem do tego, co za dawnych czasów bytowało.  

~ ~

Opublikowano

Ach.. Pamiętam te czasy gdzie było "szukam lura na bo/m2/v1/v2" itp, piękne czasy.

Z pewnością zagrałbym na takim, sam obecnie szukam takiego, gdzie max lvl wynosi 99-110 a nie wyżej typu 130-255.

IS mógłby być, ale z umiarem.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Taki serwer nie powstanie, a jeżeli powstanie to będzie grało na nim max 100-300 osób i się nie utrzyma. Metin2 idzie do przodu jak każda inna gra. (CS:GO czy LoL) Nie ma sensu wracać do rzeczy, które już były. 

Opublikowano

Bardzo dobry pomysł, na pewno dużo ludzi by zagrało na takim serwerze jak stary Metin2 z lat 2008/10. Niektórzy piszą, że ludzie chcą teraz nowości ale to tylko pół prawdy, są też tacy, którzy chcą wrócić do starych czasów jak to trzeba było się troche napracować żeby mieć dobre eq. Pewnie by dużo osób grało i przy dobrej reklamie serwer by się utrzymał

Opublikowano

Bardzo dobry pomysł, na pewno dużo ludzi by zagrało na takim serwerze jak stary Metin2 z lat 2008/10. Niektórzy piszą, że ludzie chcą teraz nowości ale to tylko pół prawdy, są też tacy, którzy chcą wrócić do starych czasów jak to trzeba było się troche napracować żeby mieć dobre eq. Pewnie by dużo osób grało i przy dobrej reklamie serwer by się utrzymał

większość z tamtych lat już nie gra pewnie w metina -.-

Serwer padł by po tygodniu.Jak inne tego typu serwery.

Metińczyk z Krew_Ma%C5%82py.jpg i Ko%C5%9B%C4%87_Palca.png

Opublikowano

Ile razy będziemy to przerabiali, wychodziło sporo serwerów które chciały upodobnić się do starego metina.

Żadnemu nie wyszło, czemu? Bo te czasy się już skończyły.

Nie ma już tych graczy którzy by tam poszli, wszyscy idą z duchem czasu i robią coś żeby przyciągnąć graczy, a nie dodają kilkadziesiąt razy to samo czyli czyste sf z 2k10 :D

Dodając byle co nie znajdziecie graczy.

Trzeba dobrze przemyśleć serwer HARD jeśli ma on wyjść, a nie zmieni 10 questów, system ulepszeń taki jak jest w standardzie, mapy standardowe, npc standardowe, ulepy to samo i myślą ludzie że tu ktoś zagra.

Działać by działał, ale z max 100-200 graczami online.

Opublikowano

A ja jestem za, zagrałbym na takim serwerze typu stary global, lub na takim serwerze, gdzie nie ma tych poj*banych szarf, pasów, systemów alchemii czy coś w tym stylu itp.  <.<

Opublikowano

To nie wyjdzie, było już multum takich pomysłów i kończyły w koszu, a jak doszło do startu to padł po tygodniu. To nie te nowe systemy tworzyły klimat tylko my gracze, teraz jesteśmy przyzwyczajeni, że mamy wszystko na tacy. Zdarzają się jeszcze starzy wyjadaczy, którzy próbują na siłe stworzyć serwer w stylu starego globala, pomysł fajny gorzej wygląda wykonanie. Myślę, że to nie przejdzie.

Pozdrawiam i wesołych świąt :) .

Opublikowano
Jak ktoś kto się zna na tym i chciałby wrócić do starych czasów to mogłoby to wypalić. Ja właśnie przestałem grać spory czas temu w metina właśnie przez te nowe wynalazki systemy i inne duperele czekając na jakiś ciekawy serwer w oldschoolowym stylu. (pewnie nie tylko ja na taki czekam) 

Ostatnio sam się zastanawiałem nad zrobieniem własnego serwera , jednak potrzebowałbym ludzi , bo sam osobiście dawno nie bawiłem się w takie rzeczy i mógłbym sobie ze wszystkim nie poradzić , ale plan jakby miał wyglądać ten serwer mam. 

A teraz wróćmy to tematu , serwer który ma max 99lvl hwang i syrka maksymalnie już wymarł 8 lat temu na taki liczyć nie można , ale trzeba by było starego globala troszkę unowocześnić (ale bez przesady) i gra by była przyjemna. Co miałem na myśli pisząc unowocześnić? Dodać nowe mapy i dungeony ale też w ograniczonej ilości , nie jak teraz po 20 dungeonów  na serwerze ...  , wywaliłbym system run bo jest tak chory jak rząd polski itp itd .
Opublikowano

Witam, 

Mam pomysł na stary dobry serwer na którym trzeba by było grać razem , dużo łowienia , dużo kopania . 

3 sloty sporo misji . Tylko serwer na VPS trzeba by było postawić bo pewnie max 300 osób. Co wy o tym sądzicie jeśli będą chętni jutro zabieram się do pracy , projekt był ale ekipa się rozleciała , ale myślę że sam dał bym rade , pisać kto by chciał  

Opublikowano

stare dobre czasy  pamiętam 3 serwery na globalu jak tylko były monastyr obsydian i feniks  pierwsza postać   zagrałem sura bm ludzie mało co pojęcia mieli metku żadnych bonów (chyba że komuś dropło np miecz z bonem mało kto wkładał kd wolał sprzedać ku to samo jak toś miał cokolwiek +9 to był pro w m1 i m2 ludzi pełno pvp ciągle było  na BO 2 grupy w pt ful po 8  czasy które już nie wrócą teraz gibaza tego nie zazna  teraz wszystko na łatwiznę leci exp za trudny eq za ciężko zdobyć mało dropi yang itp wtedy na potki było ciężko z samego expa  tak zwane śmieci były coś cenę wszystko sie zbierało i selało w sklepie lub u handlarzy żeby na potki i na ulepszenie eq było eq +6 to było coś latało się z fms +4+5 sir 20 to było coś szkoda że już to nie wróci.   

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...