Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Muay thai czy boks?

Gość Jason Statham

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie mogę się zdecydować, co trenować? MT czy boks? Zależy mi głównie, żeby ćwiczyć dla siebie, nawet nie chciałbym ćwiczyć w jakimś klubie, ale już wiem, że bez trenera się nie obędzie. Która sztuka walki jest lepsza do samoobrony?

Opublikowano

Chodzę na muay thai, kopnięcia, kolana itd mam dobre lecz jeśli chodzi o sparingi i o sam boks, to słabiej mi idzie. Jeśli full, boks razem z kopnięciami to bez problemu. MT jest bardziej praktyczne, jeśli chodzi o samoobrone, fronty, łokcie itd.

Na Mt też poznasz kilka obaleń, bloków. Także ja polecam muay-thai.

Na boks chodziłem do czerwonego smoka, niby dobry klub a w praktyce chujnia.

1357577137-U262310.png

Opublikowano

@1373230489-U611928.png.Pestka.

Okej, a mam pytanie czy w MT te bloki czy obalenia mogą się przydać gdy przeciwnik ma nóż lub coś innego?

Opublikowano

Okej, a mam pytanie czy w MT te bloki czy obalenia mogą się przydać gdy przeciwnik ma nóż lub coś innego?

Wtedy masz fronty i utrzymujesz dystans, jak chcesz blokować gdy ma nóż to zapisz się lepiej na kravmage.

Ale gdy ma nóż to nawet nie warto ryzykować i wchodzić w konfrontacje.

A co obaleń w MT to nawet nie ma co, w końcu musisz wejść w klincz a wtedy jest niebezpiecznie.

­

1357577137-U262310.png

Opublikowano

Wiem, chodziło mi o to czy w razie takiego zagrożenia te bloki by się na coś przydały, nie żeby konkretnie je trenować. Ale raczej mieszkam w spokojnej miejscowości więc wątpię, żeby taka akcja się zdarzyła. Dzięki.

Opublikowano

Wiem, chodziło mi o to czy w razie takiego zagrożenia te bloki by się na coś przydały, nie żeby konkretnie je trenować. Ale raczej mieszkam w spokojnej miejscowości więc wątpię, żeby taka akcja się zdarzyła. Dzięki.

Mimo wszystko warto się zapisać na coś :)

­

1357577137-U262310.png

Opublikowano

Boks cie uczy zejscie kontra prawy sierp lewy hak i ziomek lezy. Przydatne na ulicy, jeżeli ktoś ma nóż a ty nawet trenujesz krav mage nie warto z nim walczyc lepiej uciekać,a jako ze trenujesz masz pewnie dobrą kondycję,a on cię nie dogoni.

Opublikowano

Boks cie uczy zejscie kontra prawy sierp lewy hak i ziomek lezy. Przydatne na ulicy, jeżeli ktoś ma nóż a ty nawet trenujesz krav mage nie warto z nim walczyc lepiej uciekać,a jako ze trenujesz masz pewnie dobrą kondycję,a on cię nie dogoni.

śmiechłem xD prawy sierp, lewy hak xD

­

1357577137-U262310.png

Opublikowano

Jezeli masz mozliwosc wybierz MMA i to najlepiej w klubie bo nigdy nie nauczysz sie na worku tego co ze sparing partnerem

JEŚLI CZEGOŚ NIE DA SIĘ ZROBIĆ, TO PRZYCHODZI WTEDY KTOŚ, KTO O TYM NIE WIE I TO ROBI.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Najbardziej wszechstronne :) 

Poprzesz to dobrymi zapasami i ciężko znaleźć kogoś do tańca :lenny:

JEŚLI CZEGOŚ NIE DA SIĘ ZROBIĆ, TO PRZYCHODZI WTEDY KTOŚ, KTO O TYM NIE WIE I TO ROBI.

Opublikowano

Ani to ani to . Dla siebie, samoobrony to kravmage polecam.

Sramage nie kravmage, chyba że chcesz się bronić przed pijanymi których wystarczy popchnąć ;)

Opublikowano

Sramage nie kravmage, chyba że chcesz się bronić przed pijanymi których wystarczy popchnąć ;)

Przecież kravmaga jest kozak do obrony, przed pijanymi to nie potrzebujesz nic. Sami się obalają.

Ja nadal najbardziej polecam MT + Boks.

­

1357577137-U262310.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...