Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer nie czyta dysku i nie można go sformatować

Wujek Google.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taki problem. Dysk twardy z komputera prawdopodobnie ma jakiegoś wirusa czy coś w tym stylu i komputer go nie czyta. Generalnie jesłi dysk jest podłączony to komputer nie chce się włączyć. Po podłączeniu dysku przez usb jest dokładnie to samo. Nie czyta go i nie ma możliwości jego sformatowania. Próbowałem też coś przez linuxa natomiast nie jestem jakimś specem na linuxie (robiłem wszystko wg. poradników) i nic to nie dało.

Proszę o pomoc i pozdrawiam!

CPU: i7 5820k GPU: Asus GTX 660 RAM: G.Skill Ripjavs 4 16Gb MOBO: Gigabyte x99 Gaming 5P CASE: FD Define XL

Klawiatura: Sharkoon SkillerMech SGK1 Mysz: Razer Naga 2012 Headset: Sennheiser HD558 Mikrofon: Novox NC-1 Monitor: Syncmaster TA350

Opublikowano

Jeśli masz uszkodzoną ścieżkę zerowa na dysku możesz go od razu wywalić. Programy do testów dysku powinny to wykazać. 

Jak nie działa komp po podłączeniu do usb czy kontrolera to spalone są układy zasilania dysku, śmietnik albo wymień płytę główną na identyczną bo raczej naprawić nie potrafisz. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie będę wymieniał płyty głównej za 600zł ;)

Jak śmietnik to śmietnik. Dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam ;)

CPU: i7 5820k GPU: Asus GTX 660 RAM: G.Skill Ripjavs 4 16Gb MOBO: Gigabyte x99 Gaming 5P CASE: FD Define XL

Klawiatura: Sharkoon SkillerMech SGK1 Mysz: Razer Naga 2012 Headset: Sennheiser HD558 Mikrofon: Novox NC-1 Monitor: Syncmaster TA350

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...