Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie dot. Wydania golda

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam trochę golda z wydobywania rud i mam takie pytanie. Czy lepiej wydać to i po ulepszać heirloomy czy ulepszyc mounta żeby szybciej znajdować rudy. A może coś jeszcze innego?

Mam 70 lvl

Edytowane przez kamilos4561
Opublikowano

Według mnie najlepiej skupić się na wbiciu poziomu 100, ponieważ od 90-100 na questach zarobisz nawet 8 tysięcy golda. Dodatkowo, teraz już przestało się zarabiać na profesjach, a bardziej na czyszczeniu starych raidów oraz na garnizonie. 

Odpowiadając jednak na Twoje pytanie, to aktualnie do poniedziałku masz honor x2, dlatego opłaca się farmić BG. Itemy do ulepszania heriloomów do 90 poziomu masz po 2 tysiące honoru. Są to mniej więcej dwie wygrane bg przy obecnym booscie x2.

Wykonuję strony internetowe, fora, ulotki, wizytówki. Atrakcyjne stawki.

Opublikowano

Mam trochę golda z wydobywania rud i mam takie pytanie. Czy lepiej wydać to i po ulepszać heirloomy czy ulepszyc mounta żeby szybciej znajdować rudy. A może coś jeszcze innego?

Mam 70 lvl

Chomikuj kasę na 100 lvl(szybsza budowa garnizonu) lub wydaj na ulepszenie mounta. Loomy możesz ulepszać goldem, jak i HP. Zacznij od punktu honoru.

Opublikowano

W takim razie mam jeszcze pytanko. O co chodzi z tym czyszczeniem starych raidow na garnizonie? Można robić solo raidy? Jak moge zdobyć te punkty honoru?

Opublikowano (edytowane)

Według mnie najlepiej skupić się na wbiciu poziomu 100, ponieważ od 90-100 na questach zarobisz nawet 8 tysięcy golda. Dodatkowo, teraz już przestało się zarabiać na profesjach, a bardziej na czyszczeniu starych raidów oraz na garnizonie. 

Odpowiadając jednak na Twoje pytanie, to aktualnie do poniedziałku masz honor x2, dlatego opłaca się farmić BG. Itemy do ulepszania heriloomów do 90 poziomu masz po 2 tysiące honoru. Są to mniej więcej dwie wygrane bg przy obecnym booscie x2

Na JC cały czas robię hajs, zresztą na Enchantingu też coś wpadnie :)

W takim razie mam jeszcze pytanko. O co chodzi z tym czyszczeniem starych raidow na garnizonie? Można robić solo raidy? Jak moge zdobyć te punkty honoru?

Najpierw wbij 100lvl (dasz radę bez heirloom"ów), na questach nazbierasz sporo golda. Na 100lvl będziesz miał też możliwość zbudowania garnizonu, takiej "bazy" dzięki której też będziesz mógł robić kasę :) Jeśli chodzi o czyszczenie starych raidów, to też najpierw musisz mieć max lvl, żebyś je sam mógł zrobić (raidy do "Cataclysm'u" dasz radę robić sam o ile masz maksymalny lvl). Na owych raidach bowiem wypada sporo golda głownie z bossów. Punkty honoru można zdobyć na Battlegroundach, do poniedziałku jest bonus który podwaja zdobyte PH. Możesz je poźniej wydać na gear do PVP albo ulepszanie heirloom'ów, 

Edytowane przez mikee.

f22b35ad191bd.gif

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Sorki, że odkopuję temat, ale...

Dodatkowo, teraz już przestało się zarabiać na profesjach, a bardziej na czyszczeniu starych raidów oraz na garnizonie. 

To na profesjach i farmieniu ludzie zarabiają gold capy.

czyszczenie starych raidów - 8-10k na postaci tygodniowo

Garrizon - różnie, na tańszych realmach  może z 20k na jednej postaci, na droższych trochę więcej.

Na prepaida co miesiąc spokojnie wystarczy.

Zarobek na profesjach:

Enchanting - na tej zarobisz najwięcej kasy. Robisz enchanty z WoD i niektóre stare enchanty. 

Alchemy - sprzedawaj potiony/flaski WoD, stare potiony/flaski, o ile się opłaca.  

JC - sprzedawaj stare gemy z TBC, WOTLK, CATA, MOP, o ile się opłaca i ludzie to kupują (często kupują na zaludnionych realmach) i pantery. Poza tym epickie gemy z WoD

BS/Tailor/LW - torby 16 i 22 slotowe (mnóstwo altów je potrzebuje), stare łatki, t-shirty, itemy do PvP z Cata/MoP, itemy do transmoga, materiały do tych profesji (np bolty), upgrade itemków wod, drums of fury, reroll sec stats itd.

mining - ludzie są leniwi. Kupujesz tanio ore, przetapiasz na sztabki i sprzedajesz z zyskiem. 

Inskrypcja - glyphy, Card of Omens