Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zarabiać w grze ELOA? - poradnik

Karyvlea

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poradnik aktualny dnia 18.12.15

No właśnie - jak? 

Jeżeli jesteś zwykłym szarakiem, który dopiero zaczął to nie musisz się martwić o lepszy ekwipunek. Twoim jedynym zmartwieniem będą potki HP, MP oraz teleportacja (która niestety kosztuje, i to nie mało). Także rada dla nowicjuszy: zbierasz WSZYSTKO jak leci, zostawiasz sobie zbroję oraz akcesoria dla swojej klasy, a resztę "disassemblujesz" (w Inventory na samej górze masz Disassemble -> klikasz prawym na ekwipunek) i to co dostaniesz albo wystawiasz u Trading Agency (sprzedawać opłaca się: Adamantium OreVivranium OreOrichalcon OreMithrill Ore), albo sprzedajesz do NPC (resztę do NPC, bo nikt Ci nie kupi xD). 

Dla mniejszych szaraczków (czyli 33lvl+) - idziesz pod Unnamed Abandoned Mine i szukasz party lub zapisujesz się do Dungeon Matching i szukasz towarzysza. Sam po prostu albo rady nie dasz, albo zajmie Ci to wieki. Tutaj community jest miłe i opiekuje się szarymi myszkami, czasem możesz trafić na dobrą duszę, która poprowadzi Cię za rączkę i da parę potek/itemków. Ja trafiłam. 

Albo po prostu sobie znajdź polską gildię i z nią chodź na takie wyprawy. Chętnych nie mało, bo wydaje mi się, że co najmniej połowa graczy to Polacy. 

Także idziecie sobie wspólnie z kolegami na taki dungeon i zbierajcie co popadnie + bierzecie powtarzającego się questa, otwierajcie skrzyneczki -> dostaniecie potki, a czasem coś lepszego. 

Żeby swobodnie samemu robić ten dungeon to musisz mieć cały set niebieski (rare). 

W każdym razie tutaj możesz wydropić wartościowe itemki, takie jak niebieskie przedmioty (rare), itemki potrzebne do craftingu, czyli to co wymieniłam wyżej na żółto + Tara Spirit

Lepiej dla Ciebie jak wyleci Ci zbroja dla Twojej klasy. :) A jak nie to przynajmniej możesz sprzedać i kupić co Ci się zamarzy. Przedmioty do craftu najlepiej sprzedawać, bo i tak nic nie wycraftujesz. 

Aktualizacja 25.12.15

Teraz dungeonem na 40 lvl jest Guntara's Hideout i Spider Cave. Nie chodzimy już do Unnamed Abandoned Mine. 

Opublikowano

Warto dodać, że po wydropieniu itemu rare lepiej go nie zakładać jeśli nie jest wam potrzebny, bo wtedy zostaje przypisany do waszej postaci i nie ma możliwości jego sprzedania. :v

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Poradnik dla nowych przydatny.;d @Karusia może połącz te 2 poradniki w 1 żeby wszystko było w jednym miejscu. Możesz dopisać po ile wystawiać ore itp.

Ceny orek zmieniają się wraz z patchami. Teraz te najdroższe są warte grosze... Najprościej zarobić chodząc na dungeony i dropić eq na 40 lvl. 

Lekko zaktualizowałam. 

Opublikowano

Witam kolego, twój poradnik jest bardzo prosty i mi się to podoba to każdy „głupi” da sb rade z tym poradnikiem.

Odkąd pamiętam, zawsze chciałem być gangsterem. Dla mnie bycie gangsterem było lepsze niż bycie prezydentem Stanów Zjednoczonych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...