Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

3 tier vs 5

Kerri

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2 lata temu gralem troche w wota ale przestalem i znowu zaczalem od nowa.

Nie rozumiem, dlaczego ciagle mnie wyrzuca na czolgi o 2 tiery wyzsze? co ja mam robic majac 40 penetracji na kv 1 ? nie wazne czym gram i tak nic sie nie da ugrac jak mnie zle wyrzuci

Ktos mi wytlumaczy co ja mam robic gdy nie moge spotowac bo jestem za wolny i nic nie moge przebic? 

Opublikowano

Bo MM działa na zasadzie 2+/- tiery, są wyjątki, gdzie rzuca 1+/-, ale to rzadkość. Jak jesteś wolny to jedziesz z największa grupa swoich i bij z HE jak nie umiesz ze  zwykłego AP przebić.

Opublikowano

Powiem ci, że całkowicie cię rozumiem, bo też nie podoba mi się różnica czołgów o 2 tiery wyżej (można przytoczyć mnóstwo przykładów ale pierwszy, który mi przychodzi do głowy to np. taki O-Ni czy też KV3 ma 2x razy więcej hp niż każdy inny tier V, pancerz, który garstka czołgów V tieru przebija, działo przebijające każdy V tier). Są czołgi, które sobie radzą na wyższych tierach (np. taki ELC na goldzie ma 248 peny) ale wydaje mi się, że losowanie powinno być dostosowane do pojazdu. Też nie rozumiem jak grać AMX40, który jest wolny, ma wystarczające działo na swój tier, pancerz dobry nawet na V tier ale na VI do niczego się nie nadaje, bo brak mobilności, pancerza i działa-nic nie zostaje. 

Pewnie wiele osób ci wygarnie tutaj, że dobry gracz radzi sobie na wyższych tierach i nie raz ci, którym mm w danej bitwie najmniej pasuje robią najlepsze wyniki. Zgodzę się z tym ale trzeba przyznać, że losowanie ciężkiego klocka czy też wolny, papierowy czołg średni na 2 tiery wyżej to komedia jakaś. Ktoś ci napisze żeby snajpić-jak snajpić cięzkim bez camo, z haubicą. Ktoś inny żeby być w drugiej linii i dobijać tych, których damy radę przebić-czyli jesteśmy niezbyt przydatni na bitwie 2 tiery wyżej, bo pierwszą linię stanowią ci na topce. Jeśli ci z naszej topki padną to zostajemy my do wybicia dlatego ta taktyka sprawdza się głównie gdy jesteśmy na wygranej flance, bo sami nic nie ugramy. 

Gra jest fajna ale zgodzę się, że losowanie 2 tiery wyżej to porażka. Wiele osób szuka jakiegoś rozwiązania tego, pokozakowania i udowadniania, że dają radę, a tak naprawdę tańczą jak im twórcy gry grają i szukają rozwiązań do błędu, który stworzył WG. Nie znam się ale wydaje mi się, że na niektórych tierach, przy odpowiedniej porze długo by się czekało na losową bitwę tylko na +/-1 tier więc WG ratuje się losowaniem +/-2 tier ale to tylko taka moja rozkmina. 

Opublikowano

Dlatego za bardzo nie przepadam grać niskimi tierami, powyżej 6 tieru już gra staje się przyjemniejsza, a taką 4 na 6, 40 strzałów oddanych 16 trafionych 1 z przebiciem 69 dmg :) ostatnio taka bitewka się trafiła.

Ale nie ma co teraz gadać robię teraz załogę na czeskie 6 tierem i przeważnie losuje na topkę tak 70% gier.

Pewnie z tego względu że dużo ludzi expi teraz linie nową.

Opublikowano

W alphie był mm gdzie było +/- 3 a większość bitew wyglądała że wszystkie tiery były w bitwie od II do X. Gra taka jest. To problem wg. Pozatym wywalenie na wyższy tier nauczy Cię grać na V. Graj a po pewnym czasie wszystko się wyekspi

Opublikowano

To unikaj 5t przeciwnika, staraj się walczyć z 3t. Jeśli Ciebie tak wylosowało, to przeciwnik na pewno ma 3 tiery.

Opublikowano

To unikaj 5t przeciwnika, staraj się walczyć z 3t. Jeśli Ciebie tak wylosowało, to przeciwnik na pewno ma 3 tiery.

Probowalem, to nie jest takie latwe.

Teraz gierka 40 penetracji vs 5 tiery.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...