Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z FPS, czy ma na to wpływ monitor?

.HEAVEN.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Kupiłem dziś komputer z prockiem i5, karta graficzna niestety zintegrowana, ale nie myśle, aby to miało aż tak duzy wpływ na moje fps. W grze mam 30-50 fps co jest moim zdaniem smieszne. Jedyne co mi przychodzi na myśl, to stary monitor (plazma 10 letnia, kiedyś dragon lore we wszystkich monitorach). Czy on ma wpływ na ilość fps, oraz czy uciągnę na tym 100 fps (chociaz...)

Opublikowano

Monitor nie ma wpływu na fps, ewentualnie jak jest stary to nie wyświetli więcej niż zapewne 50fps bo tyle ma pewnie Hz.

Na zintegrowanej przy nawet najlepszym procku nie wyciągniesz dużo fps.

Ma 10 lat i mam go tymczasowo. Z tego co wiem, to cs opiera się w 80% na procku a karta graficzna trochę podpiera te fps'y. 

Opublikowano

Na i5 i integrze mozna spokojnie miec 100fps+ ale beda spadki do jakis 50 w dol w smoke'u

Próbowałem podrasować fps wszelkimi komendami, programami i tak mam stałe 30-40...

zintegrowana karta nie pozwoli ci na  wieksza ilosc fps, skad pomysl ze to wina monitora ?

Hmm... może dlatego, że ważniejszy jest procek niż karta (bynajmniej tak słyszałem od wielu osóB) i myślałem, że chociaż te 100 uciągnie na zintegrowanej.

Ma ktos pomysł jaką kartę (używka lub nówka) kupić do tego komputera? Płyta główna: Intel H61 Express Chipset

Opublikowano

Karta graficzna to podstawa. Ja osobiście uważam że zawsze karta graficzna jest ważniejsza od procesora (takie przywiązanie). Możesz przydzielić więcej ram karcie zintegrowanej w uefi (bios nowsza wersja)

Opublikowano

Monitor z fps"ami nie nie nic wspólnego. Jedynie wpływa na opóźnienie w odtwarzaniu obrazu. Musisz zainwestować w kartę graficzną

A jakaś ciekawa karta graficzna do 300zł? Zrobię sobie prezent na święta :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...