Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[10.82] erOTS.pl START 21.12.2015 ZAPRASZAMY!

Maldero

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Czym jest projekt erOTS.pl?

- Jest to przede wszystkim czas... A mianowicie jego ogrom jaki został włożony w dostosowanie serwera pod praktycznie każdego typu gracza.

Na serwerze począwszy od zabijania ratów czy rotwormów kończąc na masowych walkach PVP oraz PvM (Bossy) będziemy mogli skupić się na odblokowywaniu outfitów poprzez
misje oraz zdobywaniu przedmiotów niezbędnych do do ich ulepszania (addony). Stawiamy przede wszystkim na wygodę, komfort gry oraz świetną, nie zapomnianą zabawę.

Czym się wyróżniamy?

- Przede wszystkim pomysłowością oraz zaangażowaniem drużyny w stabilność gry oraz jak najbardziej jej urozmaicenie.

Podstawowe informacje o doświadczeniu, PvP itp...

Nazwa: erots.pl
IP: erots.pl (83.168.90.88)
Port: 7171

PVP: Od 1 lvl

Skille: x45

Magic level: x7

Loot: x1,5

Kills to RS: 6

Frag erase: 4 godziny

Darmowe blessy: do 100 lv

Więcej informacji na naszej stronie: http://erots.pl/?subtopic=serverinfo

Systemy:
Pierwszym systemem jaki napewno chcieli by Państwo poznać jest system "Free Premium Points", jak sama nazwa wskazuje grając na naszym serwerze możemy zdobywać
punkty premium zupełnie za darmo. Wystarczy, że będziemy zdobywać doświadczenie na potworach, a z każdego mamy 1% szansy na otrzymanie darmowego punktu premium!

Drugim systemem, który chcę opisać będzie "Free items for advance". System ten ma na celu wspomóc nowych, nisko poziomowych graczy i ułatwić im lekko rozrywkę
poprzez pieniądze oraz punkty premium jakie otrzymamy po awansowaniu na dany poziom.

Trzeci system to: "Event Points", na wstępie dodam, iż owy system jest i będzie ciągle rozwijany o nowe potwory i wydarzenia.
Polega on na tym, że biorąc udział w wydarzeniach opisanych poniżej lub też zabijając potworu z listy niżej zdobywamy punkty eventowe, które możemy wydać na różne przedmioty ułatwiające gre,  wierzchowce lub też lekkie wspomagacze.
Poniższa lista prezentuje wydarzenia i liczbę punktów jakie otrzymamy za sam udział lub wygraną w danym wydarzeniu:

- Richest Event:
    - Udział: 3 pkt
    - Wygrana: 8 pkt

Poniższa lista prezentuje potwory z jakich możemy zdobyć event punkty oraz sposób na ich zdobycie:

- Pirate Corsair
- Smuggler
- Pirate Cutthroat
- Pirate Buccaneer
- Deadeye Devious
- Ron the Ripper
- Brutus Bloodbeard
- Lethal Lissy
- Feverish Citizen
- Barbarian Bloodwalker
- Barbarian Brutetamer
- Barbarian Headsplitter
- Barbarian Skullhunter

Na wszystkie wyżej wymienione potwory przy ich śmierci mamy 33% szansy na zdobycie jednego event punktu.
Są to potwory pochodzące z najazdów i tylko wtedy możemy je zdobyć.

Czwarty system to: "Boss Rewards". Pamiętacie czasy Tibii 7.6? Kiedy to można było otwierać ciała dopiero zabitych potworów i "kraść" loot?
Ludzie potrafili zabijać się o to, aby tylko móc otworzyć zwłoki potwora i zdobyć jakiś dobry przedmiot.
U nas wprowadzamy to ponownie w życie, lecz działa to tylko na potwory wymienionie poniżej:

- Ferumbras
- Orshabaal
- Gaz'Haragoth
- Morgaroth
- Prince Drazzak
- Ghazbaran

Najazdy:
Mimo, że jest to OTS typu real map, to zrezygnowaliśmy z najazdów zupełnie nie potrzebnych i zostawiliśmy tylko te najważniejsze.
Wszystkie są aktywowane codziennie o tych samych porach. Dokładne informacje: http://erots.pl/?subtopic=raids

Outfity i addony:
Tutaj natomiast postanowiliśmy ułatwić graczom sytuację i do prawie każdego addona jest jeden npc Addoner. Znajduje się on w Thais obok depozytu.
Edytowaliśmy również przedmioty potrzebne do addonów oraz ich ilości.
Więcej informacji: http://erots.pl/?subtopic=outfits

I wiele wiele więcej, ale to odkryjecie sami!

Serdecznie zapraszam!

Dla pierwszych 100 osób zalogowanych jest przewidziana nagroda w postaci 10 Premium Punktów do wykorzystania w Item Shop oraz za 200 graczy tyle samo.

Galeria:

1.jpg

2.jpg

3.PNG

4.PNG

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Najlepsza prezentacja jaką widziałem na tym forum. Bardzo mi się podoba i prezentacja i serwer. Na pewno zagram ! Już się nie mogę doczekać ! Oby tylko było dużo graczy. Mogę pomóc graczom jako Tutor ( znam się dużo na Tibii, gram ponad 8 lat ). Może admin się skontaktować ze mną na PW.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngNeeme dziękuję słowami wstępu za komentarz :).

Jeżeli zajdzie potrzeba dodać do zespołu erOTS kolejnego członka to napewno twoje zgłoszenie zostanie rozpatrzone.

Pozdrawiam.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@Maldero powiesz mi ile osób jest zarejestrowane już ( postaci ) na serwerze ?? Tylko 12, tak jak w rankingu ?

Dodam jeszcze, że podoba mi się rate. Nie jest za niski, a właśnie najwyższy spośród wszystkich serwerów 10.x+. Znaczy, to że gracze którzy nie mogą grać w RL mogą się poczuć jak prawdziwe H-lvl w Tibii. Wbicie 300 levela dużo czasu tu nie zajmuje. Zapytam się jeszcze odnośnie run, spearów, boltów, strzał i assasinek. Kończą się ?

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngNeeme aktualnie na serwerze jest zarejestrowanych 13 kont oraz 14 postaci, ale sądzę, że to się zmieni po starcie serwera.

Odnośnie run spearów itp.. kończą się tak jak na realu. Natomiast odnośnie exp to masz rację tu chodzi o zabawę i poznawanie świata gry :).

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@Maldero Właśnie to jest super. Gram na RL Tibii. Mam 2 postacie, 268 rp i 274 rp. Niestety żadną z nich nie pobawię się tak jak na OTS, nawet mimo to, iż hajs w banku jest. Można się świetnie pobawić na takich OTS. Jakby się nie kończyły runy i speary byłoby więcej osób ( botów teoretycznie ), ale jeżeli są boty, są też gracze, którzy widzą "ooo dużo online - może spróbuję". Runy i amunicje niekończące się mają takie serwery jak "Fortera-Global, Aurera-Global" i są to dwa topowe OTSy. Proponowałbym zrobić właśnie niekończące się runy i amunicję. Jest to tylko propozycja, także podejdźmy do tego z dystansem. Ogólnie nie mogę się już doczekać ! Proponowałbym też wyróżnić ( na zółto ) na otservlist. Prezentacje tą dać na wszystkie fora związane z tibią - jest po prostu świetna, przejrzysta i zachęcająca do gry.

Tutaj kilka pytań jeszcze dopiszę, bo jestem ciekawy, a zagram na pewno, 2 kolegów wbiło ode mnie również :)

Mógłbym wiedzieć ile dają grzybki mp/hp na sekundę ?

Rozumiem, iż nie ma reward chesta, z tego co czytałem ? - Jeżeli tak, to nie będzie to oszukane ? Knighci, którzy bloczą teoretycznie zgarną loota najprędzej, nie wspominając o botach. Pozatym jak z Gaz'Haragotha leci loot, jeżeli zależne jest to indywidualnie od każdej bijącej potwora postaci ( zadanego/otrzymanego DMG, zużytych run/potów ) ?

~Edit~

Dodam jeszcze, że pierwszy raz widzę coś takiego jak "Free Premium Points" z potworów ! Genialny pomysł !

~Edit 2~

Smuggler, Barbariany, Piraty nie są najazdowymi potworami. Smugglery występują w Yalahar - przy Minotaurach, Dragonach, Elfach. Barbariany - w obozach na Svargrond. Piraty - Yalahar również. Czy nie za łatwo będzie zdobyć Punkty Eventowe ? Są to normalnie występujące potwory.

Opublikowano

Pierwsze co postaram się odpowiedzieć na "Edit 2". Tutaj nie masz się o co martwić, punkty dropią tylko w trakcie eventu i tylko z tych potworów raidowych. Co do fooda to nie będę rozpisywał, ale dla postaci bez promocji jest to łączna suma 15 pkt (many i hp łącznie) natomiast dla postaci z promocją suma podwaja się. I ostatnia kwestia jaką chciałbym porzuszyć to Twoje pytanie odnośnie Reward Chesta. Masz dobre podejście do sprawy w sensie, że gdy Knight będzie bloczył to zgarnie loota. Ale powiedz, kto normalny bloknie Gaz'Hagarotha, który z UE wali max 18k :). Pracowałem nad funkcją sprawdzającą DMG który gracz zadał ale niestety jeszcze nie działa.

Serdecznie zapraszam, prace nad reklamą trwają :).

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Rozumiem... Takiego Gaz'Haragotha się trapuje, dobrze o tym wiem, gdyż mam duży staż w tibię ( 8 lat ). Tylko raczej Knight najszybciej podbiegnie, gdyż stoi najbliżej, aby blokować jak krzaki mijają, nie wiem czy zrozumiesz. To chociażby te inne bossy, Ferumbras, Orshabaal, Morgaroth - bloczy knight już na luzaku. Problem będzie w tym z Ferumbras' Hatem. Jeżeli cały czas będzie zgarniał najwyższy lvl knight - minus troszkę. Reward Chest proponowałbym zrobić, o ile taki się da zrobić.

Opublikowano

W każdym poście zgodzę się z Neeme, no po prostu typ kozak. Gada z tematem. Ja bym go tam wrzucił gdzieś na tutora od razu, by pomagał ludziom - zna się typ.

Opublikowano

Moim zdaniem motyw z 7.6 jest spoko pomysłem i jak najbardziej aprobuję. To moja ulubiona wersja gry, szkoda tylko, że te serwery na których kiedyś grałem już padły :/ Mi się wydaję, że oshabala to już raczej osoby w party biją, więc loot i tak wspólny, ale mogę się mylić. W końcu całe życie na OTS'ach xD

Swoją drogą jestem ciekaw jak bd wyglądać te event pointsy w praktyce, jeszcze nie widziałem tego na OTS'ach. Tam na stronce widziałem kilka "ułatwiaczy" (np. haste boost na 2 dni) za owe punkty. Czy planujecie coś jeszcze w tym stylu dodać?

Opublikowano

Skorzystalem, dzięki !

Dodam jeszcze, że OTS ma właśnie super eventy. Staruje za 3 godziny. Już się nie mogę doczekać :)

Ciekawy jestem tylko jak z DDoSami. Czy polecą na serwer, i czy jest anti-ddos ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...