Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet wyłącza się po kilku minutach

Ariness

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo.

Od wczoraj mam dziwny problem z netem. Zaczęło się od tego, że grając w MMO, wyrzuciłi mnie z serwera, a po chwili na ikonce internetu pokazał się trójkącik ostrzegawczy. Pomogło zresetowanie komputera, ale po kilkunastu minutach stało się tak samo

Teraz problem się pogłębił, ponieważ wyrzuca Internet po kilku minutach. Wifi cały czas działa.

Kiedy używam windowsowego wykrywania problemów wyświetla się "brama domyślna jest niedostępna oraz że występują problemy ze sterownikiem lub sprzętem

Specyfikacja:

- W10,

- radiówka,

- karta sieciowa to Qualcomm Atheros AR8132 PCI-E; zintegrowana z MOBO,

- łączę się przez kabel.

Próbowałem:

- resetować Internet,

- aktualizować / reinstalować sterowniki,

- odłączyć ruter i kabel do peceta podłączyć bezpośrednio do modemu (tego czegoś, do czego podłącza się kabel od anteny; nie znam nazwy),

- przywrócić domyślne ustawienia Windowsa.

Przy okazji takie luźne spostrzeżenie, którego nie mogę być pewien, bo za mało dni minęło, ale wygląda na to, że problem występuje dopiero, po godzinie/dwóch od włączenia peceta po dłuższej przerwie (nocy). Wczoraj problem wystąpił ok. 17.00, a dziś rano przez godzinę i potem po południu przez tyle samo było wszystko ok.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...