Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zwierzątka podobne do chomika

Gość ManiekSpecjalny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

elo elo, miałem dwa chomiki kiedyś i chciałbym mieć jakieś podobne zwierzątko do chomika. Co polecacie?

Opublikowano

świnkę morską,królika,jeża,rekina,krokodyla,ptasznika,wieloryba,walenia,dinozaura,

Opublikowano

Polecam króliczki są naprawdę urocze. Tylko z nimi jest problem. Potrzebują wybiegu. Jeśli zamierzasz je trzymać w klatce metr x metr to zrezygnuj z tego pomysłu. Muszą dużo biegać i mieć dostęp do trawy (dlatego potrzebujesz ogrodu!)

Opublikowano

koszatniczka sztos tylko potrzebuje duzo ruchu i duzej klatki ;]]

Opublikowano

Króliki i rekiny odpadają, przemawia szczurek i szynszyla. Myślałem jeszcze o jakimś jeżyku. 
Btw głównie zależy mi żeby nie rosły za bardzo te zwierzątka 

Opublikowano

Szczurek będzie najfajniejszy i najbardziej przytulny. :3 

Opublikowano

Czyli jednak zdania są podzielone :/

Szczurka da się jakiś sztuczek nauczyć?

Opublikowano

Moja siostra ma dwie koszatniczki, oba samce. Szczerze nie polecam, hałasują jak nie wiem, poza tym zwykła klatka raczej nie wystarczy, bo skubane mają takie ostre zęby, że potrafią przegryźć i po prostu wychodzić. Mam w mieszkaniu psa, drzwi od siostry muszą być stale zamknięte, bo klatki większe są drogie, a najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że i tak nie mogą być w jednej, bo się gryzą jak porąbane. Poza tym trzeba im kupować karmę przeznaczoną dla nich, nie mogą jeść żadnych warzyw, owoców, bo źle to na nie wpływa (jedna z koszatniczek ma przez to cukrzyce :D), ewentualnie słonecznik mogą jeść. 

Z drugiej strony koszatniczki mają to do tego, że się przywiązują do osoby, która się nimi zajmuje. Moja siostra może sobie je brać na ręce, normalnie wchodzą, dają się złapać, a jak przykładowo ja próbuje chwycić to po prostu mnie ugryzie, będzie uciekać. Jeżeli nie przeszkadza Ci to wyżej to sobie kup. Dodam jeszcze, że dość wysoko skaczą :D
Jakbym miał wybierać sobie z tego typu zwierząt to wziąłbym sobie szczura :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...