Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

LG G3 - zalana elektronika.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Heyy. Mam LG G3, ale działa wszystko oprócz podświetlenia ekranu (po zalaniu). Patrząc pod światło widać ikonki, dotyk działa. Od osoby się na tym znającej słyszałem że to problem albo z wyświetlaczem, albo z przetwornikiem obrazu. 

I teraz pytanie - jak wygląda przetwornik w tym telefonie i jak go wymienić? Z tego co wiem to jest to koszt 50-70zł, więc chciałbym spróbować, nawet jeśli nie pomoże.

Rozebrałem cały telefon (nigdy się w to nie bawiłem) i mam LCD przyklejony do telefonu, płytkę główną no i obudowę. 

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

Mogło pójść coś na płycie, albo jest jakiś problem z wyświetlaczem. Jeżeli trzymanie w ryżu przy kominku lub suszarce nie pomaga to po prostu zanieś do serwisu, jeżeli wymienisz wyświetlacz a problem leży w uszkodzonym elemencie płyty głównej to jesteś w plecy z kasą i dalej zepsutym telefonem. 

lownfast

Opublikowano

Jaki przetwornik obrazu ??  Uszkodzone jest sterowanie podświetlaniem ( wymiana płyty głównej tylko )  albo same podświetlanie ekranu ( wymiana ekranu ) 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie wiem co mi tam nagadali, nie znam się ;d A cenowo ile by wychodziła płyta główna do tego telefonu?

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

100-200 dolarów? Nie bawię się w serwisy. A jak załatwię sobie LG G3 uszkodzona szybka ale dobra płyta główna to mogę wymienić?

I jak z danymi? Chciałbym odzyskać zdjęcia ze starej płyty, da rade?

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

a ja się nie bawię we wróżbitę. Możesz wymienić, ale cenowo wyjdzie na to samo i będzie tylko przy tym więcej roboty. Pytanie - co to da, gdy wyświetlacz będzie uszkodzony, a nie płyta? Skoro nie bawisz się w serwisy (autoryzowane lub nie) to zdiagnozuj problem samemu i nie proś nas o pomoc, bo nikt z nas Ci nie powie żadnego konkretu gdyż nie jest w stanie. 

lownfast

Opublikowano

Nie wiem co mi tam nagadali, nie znam się ;d

To w takim razie dlaczego chcesz brać się za naprawę, skoro nie masz pojęcia co robić? Oddaj do serwisu, nie widzę innej opcji. Jak zalałeś to nie jedną rzecz, a wszystko. Jeszcze coś zepsujesz.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

100-200 dolarów? Nie bawię się w serwisy. A jak załatwię sobie LG G3 uszkodzona szybka ale dobra płyta główna to mogę wymienić?

Dostanę odpowiedź czy dalej będziecie pisać o tym że jak się nie znam to żebym nie robił itd.?

Zadałem pytanie i pytam o ewentualne rady. Prosiłem aby nie było mowy o serwisach..

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

Dostanę odpowiedź czy dalej będziecie pisać o tym że jak się nie znam to żebym nie robił itd.?

Zadałem pytanie i pytam o ewentualne rady. Prosiłem aby nie było mowy o serwisach..

Podeślij telefon to Ci ktoś pomoże

wjub1h.jpg

Opublikowano

Jednoznacznej odpowiedzi udzieliło Ci kilka osób, więc nie rozumiem w czym masz problem. Nikt, nawet największy specjalista czy andrzejkowy wróżbita nie jest w stanie na odległość powiedzieć co się dokładnie stało. 

Jeżeli nie chcesz korzystać z usług serwisowych to podeślij go znajomemu specjaliście, a nóż może ma racje, chociaż przypadku zalania raczej jest to diagnoza "na chybił trafił". 

Poza tym, moim zdaniem próbując ucinać koszty tylko zrobisz sobie pod górkę, ale no cóż.. 

lownfast

Opublikowano

NU94p9A.gif

Wracam..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...