Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak się zmieniło 4story od 2011?

tesoeryk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w 4story ostatnio grałem około 4 lata temu, coś się zmieniło? Parodia prawdziwa historia jest jeszcze nagrywana czy to stare i zamierzchłe czasy?

Opublikowano

Wszystko sie zmienilo proponuje ci pobrac gre i samemu to sprawdzic :)

" Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko te z których za szybko rezygnujemy "

Opublikowano

Valorian dalej wymiata Derion z powierzchni ziemi?

Raz derion raz valorian gryzie ziemię chociaż , graczy na valo jest więcej. Czasami skuteczność królestwa w danym dniu może zależeć od byle wojny na tajnym dokumencie i innej głupoty w postaci obecności kilku graczy. A zatem na wojenkach można się pobić i nieraz między nimi, jak i na bitwie światów.

Opublikowano

Nie jestem pewny o którym serwerze piszesz, ale uwierz mi.

To, ze na początku zrobisz te kilka lvl przy minimum wysiłku nie oznacza, że będzie tak zawsze. Wbicie 140 lvl na globalu w miesiąc oznacza, że dziennie będziesz przesiadywał na pieczątkach ponad 6 godzin i jest to czas przeznaczony na sam przedział 100 - 140. Zresztą, czy ocenianie gry pod względem tego jak się expi ma sens ? Polecam iść na tajny dokument i expić tylko z klawiszem  F tak długo jak się da - czyli jakieś kilka minut, bo ktoś inny cie zabije. 

Klawisz akcji został dodany do gry już kilka lat temu i bardzo dobrze ! Umożliwia dostanie się do licytatora w stolicy, przejście przez tp (są sytuacje, że przeciwnicy celowo go zasłaniają, skacząc) i inne. Gry jak 4Story są grami typowo pod klawiaturę czy tego chcemy czy nie. Bowiem w 4Story nie da się grać z naciskiem na mysz, chyba, że naprawdę chcemy pozostać na niskim poziomie.

Opublikowano

Grałem na "globalu" a dokładnie na serwerze Mortal. wciskanie tylko i wyłącznie klawisza F jest nużące, kilka lat temu ta gra była bardziej skomplikowana i przyjemna, ale czego można się spodziewać po darmowej niskobudżetowej gierce. Tak czy inaczej szkoda, że poszła w tym kierunku a nie innym.

Opublikowano

Czyli jak rozumiem szukasz gry gdzie będziesz mógł pobić mobki tak ? 

Może w tej grze bicie mobów było ciekawym elementem, gdy się chodziło na Zeprikana itd. ale bądźmy szczerzy.

Nikt, dosłownie nikt by dzisiaj nie grał w tą grę gdyby twórcy gry zdecydowali się ażeby ta gra wyglądała tak samo przez kolejne 5 lat.  

Dla graczy już dawno  znudziło by się bicie tego samego Zeprikana i to w dodatku ten sam sposób...

No ale dobra do rzeczy. Otóż ta gra ma poziom tyle, że jest on ulokowany w pvp oraz mass pvp nie w jakimś bezmyślnym tępieniu mobów, gdzie jedyna trudość polegała na tym, że dłuzej je sie biło niż obecnie. Wspominiałem Ci o expieniu w przedziale 100 - 140 lvl ale chyba nie doczytałeś. Tam zaczynają się poważne schody bo bez buffów kapłańskich, gracze w setach 22 padają od zbyt wielkiego agro stworzeń . Jak chcesz bić masę bezmyślnych stworzeń to zapraszam na Diablo III. Dzisiejsze 4Story jest skupione na walce gracz kontra gracz i  idąc tym śladem nie pograsz wciskając ten klawisz F, bo byle gracz Cię ogra w pvp. Klawisz F nie jest żadnym magicznym klawiszem, nie zrobi za ciebie wszystkiego, a w pewnych okolicznościach jeszcze ci bardziej zaszkodzi.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Odkopię temat.

Kiedyś za czasów 2011roku gdy siedziało się w startowym mieście derków a nie w stolicy gdzie wszystko jest szare.Obejrzałem dzisiaj stare czasy 2011-2012

Łezka w oku się kręci ,że te czasy nie powrócą a gdyby ktoś zrobił server za starych czasów to bym go normalnie czcił

GF Psuje gry wszystko co się da ;c niestety szara rzeczywistość

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Czyli jak rozumiem szukasz gry gdzie będziesz mógł pobić mobki tak ? 

No to polecam wowa. Sunwell polski serwer :)

Odkopię temat.

Kiedyś za czasów 2011roku gdy siedziało się w startowym mieście derków a nie w stolicy gdzie wszystko jest szare.Obejrzałem dzisiaj stare czasy 2011-2012

Łezka w oku się kręci ,że te czasy nie powrócą a gdyby ktoś zrobił server za starych czasów to bym go normalnie czcił

GF Psuje gry wszystko co się da ;c niestety szara rzeczywistość

Hmm a może wystarczy serwer przed rise of gor? 

http://oldschool.4story-ur.de/

http://www.magic4story.eu/

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...