Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Złamany Nos Czy Mocno Zbity ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dzisiaj na wfie dostalem od kolegi z bani w nos (przypadkiem ;D) I po tym strasznie mnie nos bolal niby poszlem do pielegniarki ale ona powiedziala, ze wszystko ok i poszlem o.O. Nos mnie boli mam mocno opuchniety, ciezko oddychami, przez prawa dziurke... wlozylem tam palec (wiem dziwne xD) i moja kosc jest tak jakby "wygieta" do srodka poprostu jakby mi sie zmniejszyla. Mam pytanie czy moj nos jest zlamany czy tylko mocno zbity. Nie pisac mi postow "Idz do lekarza" bo nie chce do niego isc a po 3 h dowiedziec sie, ze nic mi nie jest tylko mocno wybity ;/ i czy nie potrzeba wizyty ;P

@down

No wlasnie zapomnialem dodac... krew nie leciala z nosa

Opublikowano

@up nie wiedzialem że nos da się "wybić" :P

Tak, raczej nieźle sobie go obiłeś, po 3-4 dniach opuchlizna zejdzie ^^

Opublikowano

Tak , tak już to znam ja dostałem na solówie w ryja to mi tydzień schodziła ^^ . Moim zdaniem też krew by poleciała , ale nigdy nie można być pewnym . Może ( może) kość ci zablokowała nos i nie krwawisz :P.

28503u.gif

18004.jpg

18002i.jpg

Opublikowano

@lognomaniak

Wtedy chyba nie moglbym oddychac ;P

@Mike

;> czytaj ze zrozumieniem ;P

"Nie pisac mi postow "Idz do lekarza" bo nie chce do niego isc a po 3 h dowiedziec sie, ze nic mi nie jest tylko mocno wybity"

Opublikowano

Raczej mocno poobijany. Miałem podobną sytuację, też miałem nos trochę wykrzywiony, ale jak opuchlizna zeszła to wszystko było dobrze :). Jeśli jest złamany to musi być krzywy. Sprawdź sobie. Od góry nosa widać część chrząstki nosa. Dotknij ją z dwóch stron i przejedź palcami na dół. Wiem, że będzie boleć, ale masz pewność, że nos jest prosty ;) Kup sobie jakąś maść i będzie dobrze ;)

03b33a167ce86b00.gif

Nick na Steam i w Black Ops: KaczorDonald

Opublikowano

Też sądze że ci ten kumpel z dyńki nieźle wypierdolił :D bo najwidoczniej ci obił ten nos że ja piernicze

"Nie ma wakacji, nie ma weekendów, nie ma urodzin, ZERO dni wolnych, bo każdy dzień jest ważny!"

Weteran
Opublikowano
dziurke.

To za nozdrza : >

rob co chcesz czlowieku : >

spytac matke to nie laska?

Mam w nosie co mi dasz , ale jak juz to Zbieram minusy

mpccopy.jpg

Co to jest? Ma pięć liter - pierwsza to "K", a ostatnia to "s". Twarde owłosione, w środku ma biały płyn.

Odpowiedź: KOKOS, a ty co myślałeś? ;p

Opublikowano

@UP zrobił bym to samo ^^ ;] zgodzę się z kolegami , krew by poszła ( po pierwsze ) po drugie nie da się "wybić " nochala , po trzecie zawsze boli jak dostaniesz w nos ;]

sygnat.png

Opublikowano

Jeżeli masz skrzywioną krzegrode nosową to konieczna jest wizyta u lekarza :) Nie wiem czy bez zabiegu się nie obejdzie :)

f.png

• 4 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...