Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak wejścia na mikrofon w laptopie - co kupić?

Myru

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, j/w.
W laciu jest jedno wejście na  jack, które obsługuje mikro i słuchawki, ale te mam osobno. 

Czy lepiej kupić taki rozgałęźnik za 3zł:
http://allegro.pl/adapter-rozdzielacz-rozgaleznik-3-5mm-jack-2x-jack-i5827886000.html

czy kartę dźwiękową USB (jest szansa na ciut lepszą jakość dźwięku?) np. taką (sugeruję się tylko liczbą kupujących)
http://allegro.pl/nowosc-karta-dzwiekowa-muzyczna-usb-7-1-3d-wawa-i4946437471.html

Opublikowano

Zwykle zewnętrzne karty dźwiękowe są lepsze od tych wbudowanych, ale nie w tym wypadu. To jest po prostu zwykła rozłączka dzięki której będziesz miał te wejścia, ale jakości nie poprawi.

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

Ok, czyli to taki pic na wodę i wystarczy kabelek za 3zł to na jedno wyjdzie. Dzięki za odp. 
Wybitnie nie rozumiem sugerowania kupna słuchawek + mikrofonu na usb tylko dlatego, że wejścia brakuje, pomyślcie trochę  o.O

Opublikowano

Ok, czyli to taki pic na wodę i wystarczy kabelek za 3zł to na jedno wyjdzie. Dzięki za odp. 

Wybitnie nie rozumiem sugerowania kupna słuchawek + mikrofonu na usb tylko dlatego, że wejścia brakuje, pomyślcie trochę  o.O

Uważaj też na te taniochy, bo one lubią nawet popsuć jakość odbieranego dźwięku :P

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

Czytałem o takim gnieździe, moja dziewczyna ma w notebooku. Jak dla mnie to w ogóle porażka z takim pomysłem, och, tak wiele miejsca zaoszczędzili dając jedno gniazdo zamiast dwóch (w 15 calowym laptopie, no błagam!! Nie dość że brak napędu optycznego, to jeszcze takie cyrki...). Tu wszystko opiera się o kasę. Czytałem, że trzeba kupić specjalny rozgałęznik, ale są dwa typy i jeden z nich wcale nie musi działać, a to który działa, a który nie, zależy ponoć od samego laptopa.

W6iB9H1.png

Opublikowano

Mi akurat w ogóle wejścia jack nie działają. 
Dlatego wybrałem się do Komputronika, żeby dał jakąś przejściówke czy coś.
Mówi, że najbardziej opłacalna jest zewnętrzna karta dźwiękowa. Najtańsza to koszt 30 zł :)

banner.jpg

Opublikowano

Dlatego wydaje mi się, że chyba najrozsądniejszym wyjściem byłoby zanieść laptop do jakiegoś serwisu-sklepu, lub sklepu pokroju Media czy Komputronik. Tam od razu doradzą, dobiorą, a może i przetestują czy i jak działa.

W6iB9H1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...