Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Niepowtarzalna paczka z pluginami na serwer Hardcore

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jestem na tym forum od kilku tygodni, szperałem po dziale Minecraft w poszukiwaniu jakiejś ciekawej paczki z pluginami - szczerze mówiąc nic nie znalazłem, otóż bym chciał z Wami użytkownikami MPCforum - stworzyć niepowtarzalną paczkę z pluginami, jeśli chcecie mi pomóc (a potrzebna mi jest bardzo Wasza pomoc) piszcie śmiało w postach jakie pluginy dodać.

Zaczniemy od tego, pod jaką wersję miałyby być te pliki.. (tak myślę nad 1.7.2)

Po dłuższym myśleniu wybrałem 1.7.2 na silniku Craftbukkit.

Jeśli nie ten dział to przepraszam robiłem to na szybko i proszę aby moderator działu przeniósł temat do odpowiedniego działu.

Niepowtarzalna paczka serwerowa!

Kliknij mnie!

Opublikowano

Witam,

jestem na tym forum od kilku tygodni, szperałem po dziale Minecraft w poszukiwaniu jakiejś ciekawej paczki z pluginami - szczerze mówiąc nic nie znalazłem, otóż bym chciał z Wami użytkownikami MPCforum - stworzyć niepowtarzalną paczkę z pluginami, jeśli chcecie mi pomóc (a potrzebna mi jest bardzo Wasza pomoc) piszcie śmiało w postach jakie pluginy dodać.

Zaczniemy od tego, pod jaką wersję miałyby być te pliki.. (tak myślę nad 1.8)

Po dłuższym myśleniu wybrałem 1.8 na silniku Spigot.

Jeśli nie ten dział to przepraszam robiłem to na szybko i proszę aby moderator działu przeniósł temat do odpowiedniego działu.

Witaj, pomysł robieniapaczki typu Hardcore z pluginami z neta jest troche słaby :-) . Dlaczego ? Otóż, dzisiaj aby server się wybił musiał by mieć autorskie pluginy. Nie jakieś essentialse i td... Poprostu teraz dużo osób patrzy na jakość servera :-) .

Pozdrawiam-

POTRZEBUJESZ STRONY INTERNETOWEJ?

ZAMÓW JĄ U MNIE!

https://www.mpcforum.pl/topic/1646972-tworzenie-stron-www/

Opublikowano

Witaj, pomysł robieniapaczki typu Hardcore z pluginami z neta jest troche słaby :-) . Dlaczego ? Otóż, dzisiaj aby server się wybił musiał by mieć autorskie pluginy. Nie jakieś essentialse i td... Poprostu teraz dużo osób patrzy na jakość servera :-) .

Pozdrawiam-

Cześć i dzięki za odpowiedź.

Otóż to co napisałeś, że serwer nie wybił by się bez autorskich pluginów - poszperałem także kilka serwerów na których nie ma ani jednego autorskiego pluginu i aktualnie jest na Nim kilkaset graczy, więc nie widzę problemu..

Zawsze znajdzie się początkujący który wzorował by się na takiej paczce a potem zaczął pisać własne pluginy..

Kliknij mnie!

Opublikowano

@Zeberko200 

Śmieszny jesteś ;) Dziś żeby serwer się wybił potrzebne są dobrze dobrane pluginy pod dany tryb... Lepsze pluginy z neta niż autorskie które lagują.

@topic 

Propozycje:

KondziuChat

FunnyGuilds

KoxHardcore

O

/V\

/''\

Opublikowano

Kilka propozycji:

• Gildie (lub sojusze)
  • brak /spawn (różdżka do teleportacji na spawn)
  • ograniczenie uprawnien VIPom (nie za duża różnica od gracza)
  • komenda /live (ciężko jest zrobić takie coś (chyba))
  • UltraHardcoreMode (plugin z bukkit.org)
  • dobry AntiCheat
  • drop z komendą /gui
  • startiwy kit (kamienny kilof, ender chest, 2 stacki jedzenia, 1 trzcina, sadzonka drzewa)
  • ochrona startowa (5-10 minut)
  • losowe tp podczas pierwszego wejścia na serwer
  • TNT od godziny X do Y
  • automatyczne logowanie premium.

Niektóre są zbędne, ale takie są moje propozycje.

Opublikowano

"Potrzebne pluginy autorskie" xD

A czym różni się plugin autorski na gildię który po wpisaniu /g ma napis na czerwono, a z neta który ma napis na niebiesko?

To że ktoś napisał plugin, nie czyni tego, że serwer się rozkręci bo ma "Autorskie pluginy" Gdzie tak  naprawdę znajdziemy dużo

lepsze w internecie, dzień szukania, i masz takie pluginy że hoho.

Jedynie moim zdaniem dobry plugin do kupienia, który na hc jest wymagany no to oczywiście AntyCheat. Sprawdzałem wiele ac na mc za free

i nie wiele dobrze działało, lub działały w sposób taki, że powiadamiają jedynie admina o tym że dana osoba może coś mieć.

Opublikowano

Witam!

Kobawo miałem nie dawno robić paczkę serwerowa HARDCORE.

Tzn. ciąg dalszy tego projektu bo go trochę porzuciłem (przyznam się, że teraz można zrobić serwer dobry z dodatkami serwer hardcore około 15-23 pluginów)

Na tamtym projekcie było około 32 pluginów więc (nie komentuje tego :))

Do czego zmierzam?

Czy jesteś chętny do współpracy zemną (zrobienie razem paczki)?

Mam Grafikę przygotowana.

Toolsy mam nie żadne essentials ;c.

Więc ten projekt może być 100% dobrze zrobiony i być popularny :)

Pozdrawiam Drejkuś/Drake_PL.

Opublikowano

Witam ponownie, otóż nie chodziło mi oto że by się nie wybił, lecz oto że w pluginach z neta są backdoory, podobno nawet w funnyguilds"ach. Jeśli przyjdzie jakieś mądre pod tym względem dziecko, które chciało by się pobowić(w niszczenie servera oczywiście), to koniec :-) Pozdrawiam.

@Zeberko200 

Śmieszny jesteś ;) Dziś żeby serwer się wybił potrzebne są dobrze dobrane pluginy pod dany tryb... Lepsze pluginy z neta niż autorskie które lagują.

@topic 

Propozycje:

KondziuChat

FunnyGuilds

KoxHardcore

Whaat? Od kiedy autorskie pluginy lagują? Sprawdź czy dobrze złożyłeś to zdanie :-)

Cześć i dzięki za odpowiedź.

Otóż to co napisałeś, że serwer nie wybił by się bez autorskich pluginów - poszperałem także kilka serwerów na których nie ma ani jednego autorskiego pluginu i aktualnie jest na Nim kilkaset graczy, więc nie widzę problemu..

Zawsze znajdzie się początkujący który wzorował by się na takiej paczce a potem zaczął pisać własne pluginy..

Masz rację, lecz trzeba by było pousuwać z nich backoory :-) . Niedługo będę pisał plugin na bany/życia po śmierci, wsparxiem bungeecorda i z kilkoma innymi bajerami :-), który udostępnię na tym forum.Jeśli będziesz robił ta paczkę można ten plugin do niej zainicjować ;).

POTRZEBUJESZ STRONY INTERNETOWEJ?

ZAMÓW JĄ U MNIE!

https://www.mpcforum.pl/topic/1646972-tworzenie-stron-www/

Opublikowano

Kilka propozycji:

• Gildie (lub sojusze)
  • brak /spawn (różdżka do teleportacji na spawn)
  • ograniczenie uprawnien VIPom (nie za duża różnica od gracza)
  • komenda /live (ciężko jest zrobić takie coś (chyba))
  • UltraHardcoreMode (plugin z bukkit.org)
  • dobry AntiCheat
  • drop z komendą /gui
  • startiwy kit (kamienny kilof, ender chest, 2 stacki jedzenia, 1 trzcina, sadzonka drzewa)
  • ochrona startowa (5-10 minut)
  • losowe tp podczas pierwszego wejścia na serwer
  • TNT od godziny X do Y
  • automatyczne logowanie premium.

Niektóre są zbędne, ale takie są moje propozycje.

Jak najbardziej zastosuję Twoją propozycję, ograniczenie uprawnień VIP - czyli co dokładniej, chce dowiedzieć się najbardziej szczegółów.

"Potrzebne pluginy autorskie" xD

A czym różni się plugin autorski na gildię który po wpisaniu /g ma napis na czerwono, a z neta który ma napis na niebiesko?

To że ktoś napisał plugin, nie czyni tego, że serwer się rozkręci bo ma "Autorskie pluginy" Gdzie tak  naprawdę znajdziemy dużo

lepsze w internecie, dzień szukania, i masz takie pluginy że hoho.

Jedynie moim zdaniem dobry plugin do kupienia, który na hc jest wymagany no to oczywiście AntyCheat. Sprawdzałem wiele ac na mc za free

i nie wiele dobrze działało, lub działały w sposób taki, że powiadamiają jedynie admina o tym że dana osoba może coś mieć.

Tutaj właśnie na tym forum znajduję się jakiś pluginy od Antycheat'a - sprawdzę go i dam znać czy się nada na ten serwer, jeśli nie to będzie bez antycheat'a.

Witam!

Kobawo miałem nie dawno robić paczkę serwerowa HARDCORE.

Tzn. ciąg dalszy tego projektu bo go trochę porzuciłem (przyznam się, że teraz można zrobić serwer dobry z dodatkami serwer hardcore około 15-23 pluginów)

Na tamtym projekcie było około 32 pluginów więc (nie komentuje tego :))

Do czego zmierzam?

Czy jesteś chętny do współpracy zemną (zrobienie razem paczki)?

Mam Grafikę przygotowana.

Toolsy mam nie żadne essentials ;c.

Więc ten projekt może być 100% dobrze zrobiony i być popularny :)

Pozdrawiam Drejkuś/Drake_PL.

Dzięki za propozycję współpracy, ale wybacz chcę sam spróbować czegoś Swojego - jeśli będę miał problem itp. to miej pewność że się jakoś zgadamy! :)

Kliknij mnie!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...