Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam niemały problem z laptopem HP Pavilion ( dokładnego modelu nie sprawdziłem). Otóż, kupiłem go wczoraj używanego ( dla rodziców na prezent - kosztował mnie niecałe 500, ale nie musi być mega wydajny, bo to jednak sprzęt dla starszych ludzi ) i tutaj rodzi się problem. Laptop jest dwurdzeniowy z 2gb ramu na pokładzie i karta graficzna podpisana jako AMD 3400m - w teorii cienias poniżej przeciętnej, aczkolwiek jak już wspominałem, ma on być dla rodziców, którzy będą go mieli tylko do internetu, ewentualnie jakichś filmów wieczorami. Wracając do problemu - po reinstalacji systemu - wrzuciłem W7 x64 - nie miałem płytki z x32, więc wrzuciłem 64 dla testów jak on tam sobie śmiga. I teraz moje pytanie - czy przy owych parametrach w stanie spoczynku laptop może mieć skoki obciążenia procesora do 100%, a zużycie RAM'u - stałe 1.5GB? Trochę to dziwne, gdyż laptop po jakichś 10 minutach od włączenia nie nadaje się do użytku, gdyż owe 100% zużycia procesora i stałe 1.5GB ram'u sprawia, że laptop po prostu tnie się horrendalnie. Temperatury w normie, nie przegrzewa się. Rozkładam ręce i nie mam pojęcia. W menadżerze urządzeń po instalacji systemu pojawiło się kilka wykrzykników. Kilka było odnośnie magistrali PCI, jeden odnośnie mostku północnego. Co jest przyczyną? Jak temu zaradzić? Proszę o pomoc!

TErqQ.png

Opublikowano

Zainstaluj sterowniki, masz support Hp to sobie tam poszukaj. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Masz na myśli brakujące sterowniki z " wykrzyknikami " w menadżerze urządzeń, czy reinstall wszystkich sterowników?

TErqQ.png

Opublikowano

Nie wiem, najlepiej  wszytko to co nie zainstalowałeś jeszcze do tej pory. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Witam ! 

Spróbuj zainstalować Windows XP / Viste. Być może windows 7 ma za duże wymagania co do twojego komputera. U mojego kolegi było podobnie, gdy zainstalowałem Windowsa XP wszystko działało sprawnie. Pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...