Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki wybór będzie lepszy - hosting VPS Ovh czy LvlUP?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam dylemat odnoście VPS SSD

Chodzi mi o ofery 4GB'bajowe Ramu..

Proszę o pomoc, napiszcie też dlaczego wybrany przez was hosting jest dobry.

Tak.

Opublikowano

VPS odpada ktoś ci zajmie maszynę i przez cały dzień jak nie cały czas będziesz miał ograniczone parametry.

LVLUP.pro masz wybrane parametry i nikt nie może ich tobie zająć.

Jeżeli jest to jakiś serwer na max. 50 graczy to polecam Lvlup.pro.

Opublikowano

VPS odpada ktoś ci zajmie maszynę i przez cały dzień jak nie cały czas będziesz miał ograniczone parametry.

LVLUP.pro masz wybrane parametry i nikt nie może ich tobie zająć.

Jeżeli jest to jakiś serwer na max. 50 graczy to polecam Lvlup.pro.

Nie bardzo Cię rozumiem..

Piszesz mi że VPS odpada, potem polecasz LVLUP.. z OVH i Lvl Up chcę kupić właśnie VPS,a pod serwer mc + ts3.

VPS odpada ktoś ci zajmie maszynę i przez cały dzień jak nie cały czas będziesz miał ograniczone parametry. "

Jak może mi ktoś moją wykupioną maszynę zająć?

Tak.

Opublikowano

@NakloxPL Nie słuchaj go bo widać, że nie ma pojęcia o działaniu wirtualizacji KVM. Sytuacje z spadkami wydajności na VPS miały miejsce tylko przy OpenVZ.
Jeśli mam porównywać VPS SSD z OVH i VPS KVM z LVLUP (miałem oba) to dużo bardziej polecam lvl up. Wydajność przerasta te z ovh. Otrzymujesz dodatkowo ochronę AntyDDOS game

Opublikowano

@booterxyz Właśnie coś mi nie pasowała w jego wypowiedzi, dziękuje za wyjaśnienie..

No i też właśnie myślałem bardziej o lvl up, jest w sumie 2/3 złote tańszy + Ilość vCPU x2 cokolwiek to znaczy..

Jeszcze jedno pytanie, ile potrzeba ramu na VPS aby utrzymał serwer 100 slotów mc + 30-60 ts3 + w przyszlości stronę z forum?

Tak.

Opublikowano

Przepraszam za tą wypowiedz moja wina bo na nawet nie zajrzałem na tego vpsa i nie wiedziałem, że to jest KVM w tym przypadku ma on stałe parametry więc praktycznie nie ma żadnej różnicy oprócz łącza, procesora, maksymalnego transferu danych i ceny.

Ram te najważniejsze pytanie na świecie

Zależy oczywiście od ilości pluginów i ich działania najlepiej sprawdzić ile serwer żre ramu przy włączonych pluginach i dodać do tego ok. 10GB graczy.

Wyjdzie ok. 15-20 GB.

Opublikowano

@booterxyz Właśnie coś mi nie pasowała w jego wypowiedzi, dziękuje za wyjaśnienie..

No i też właśnie myślałem bardziej o lvl up, jest w sumie 2/3 złote tańszy + Ilość vCPU x2 cokolwiek to znaczy..

Jeszcze jedno pytanie, ile potrzeba ramu na VPS aby utrzymał serwer 100 slotów mc + 30-60 ts3 + w przyszlości stronę z forum?

na TS3 starczy Ci 256MB RAM, 100 slotów MC to około 5-6GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...