Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Steam Guard - mobilny!

Covver

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko, ale proszę Was o sprawdzone info :p

Jeżeli mam apke steama (wszystko dobrze polaczone etc.etc) to czy osoba znajaca moje haslo moze na swoim urzadzeniu pobrac sobie taką apke, zalogować sie na moje konto i dla przykladu trade zrobic, albo haslo zmienic?

image.png 

Opublikowano

Nie, musi znać kod który znajduje się w apce na twoim telefonie

Kod jednorazowy czy ten co na konto jest przypisany?

image.png 

Opublikowano

Ale do czego hasło? Jak pobierasz apke steama to by uwierzytelnić potrzenujesz podać nr telefonu, czyli tylko 1 mobilny token może być

Opublikowano

Ale do czego hasło? Jak pobierasz apke steama to by uwierzytelnić potrzenujesz podać nr telefonu, czyli tylko 1 mobilny token może być

Nie zagłębiałem się w sprawy tokena wiec sie ogolnie pytam czy jezeli podam haslo 10 osobom to nikt nie moze mi nic wziasc etc. Bo tylko ja moge miec ten token na telefonie i nie ma szans bez mojej zgody go zmienic?

image.png 

Opublikowano

No raczej tak ale nie rozdawaj hasła na prawo i lewo. Nawet do zalogowania, tego bez zapamiętywania hasła do steam potrzebny jest token . jak przelogowywuje się że smurfa muszę podać kod tokena

Opublikowano

Token jest przypisany do numeru telefonu, hasło które wytworzyło Ci się przy zmianie steam guarda na telefoniczny, jest przypisane do Twojego numeru telefonu. Ale raczej go nie rozdawaj, bo jak ktoś zna Twoje hasło, będzie miał dostęp do Twojego telefonu to wtedy może namieszać.

BALLIN BALLIN

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...