Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta wifi

Sensaty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam przyszła do mnie Karta wifi na usb 

TP-Link TL-WN722N

Posiadam router typu G i maxymalny transfer tam to 54 Mbps a mam aktualnie internet 10MB/s z Vectry i chcę zmienić na 50MB/s z vectry i pytanie czy te wifi da rade? Będzie satysfakconujące 30MB/s nawet. Pomocy !

Wojownik Mental 48 ON/OFF

Ninja Archer 59 ON/OFF

9192.png

Opublikowano

Skoro karta ma połączenie większe niż masz mieć łącze to nie widzę problemu. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Skoro karta ma połączenie większe niż masz mieć łącze to nie widzę problemu. 

czyli Mbps to jest to samo co MB/s ta? :)

Wojownik Mental 48 ON/OFF

Ninja Archer 59 ON/OFF

9192.png

Opublikowano

Nie , ja nie zwróciłem uwagi na jednostki i zapomniałem że Vektra oferuje takie typy łącz . 

Większość nowych komputerów z windowsem ledwo wytrzymuje upload ponad 5 Mb/s a co dopiero 10 Mb/s. Prędkości wykazywane są tylko i wyłącznie na testach w praktyce łącze jest kilkukrotnie wolniejsze, duża przepustowość łącza jest tylko pod możliwe dodatkowe urządzenia .

Skoro firma oferuje ci 50 Mb/s (prawie 500 Mbps ) to tyko po to byś miał stały i bez problemowy dostęp w domu dla kilku urządzeń a nie download na poziomie 50 Mb/ bo takich w życiu nie zobaczysz nawet wpięty bezpośrednio do łącza bez routera.  No chyba że po lokalnej sieci od znajomego  

Opublikowano

W teori ok 12 Mb/s, w praktyce zalezy od serwisu gdzie sciagasz od 1 Mb/s normalnie do np z torrentòw 5-8 Mb/s. Nawet jak zmienisz router na N to będzie prawie to samo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...