Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dwa monitory a karta graficzna

Gość petergood

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam 27 calowy monitor LG 27MP65 i aktualnie rozważam kupno drugiego, dokładnie takiego samego monitora. Posiadam kartę graficzną Nvidia Quadro FX 570 (256 MB DDR2; dwa wejścia DVI), czyli niezbyt dobry sprzęt. Moje pytanie jest następujące - czy w związku z obsługiwanie dwóch, dosyć dużych monitorów, mogę się spodziewać spadku klatek na sekundę przy normalnym użytkowaniu lub innych błędów? Aktualnie korzystam z systemów Windows 10 oraz Ubuntu 15.10.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Tak spadek na pewno będzie w FPS'ach. Ponieważ karta graficzna będzie musiała obsłużyć większą rozdzielczość. Jeszcze w przypadku odpalenia np. przeglądarki tylko na drugim ekranie nie będzie to znaczące (choć przy tej grafice to i tak będzie dużo) i jak juz odpalisz youtube, czy stream to pożegnaj się z grą.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

@JacoH

A przy normalnym użytkowaniu, czyli przeglądanie internetu, obsługa programów, które nie wymagają dużej ilości vRAM itp. mogę się również spodziewać problemów?

Opublikowano

Nie powinno być większych problemów. Jednak rozważył bym zmianę tej grafiki. Ja mam dwa monitory pod laptopem G500, który mocą obliczeniową karty graficznej nie powala i dalej radę. Nie ma różnicy, więc u ciebie też nie powinno być. Dopóki nie obciążyć karty graficznej.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Nie powinno być większych problemów. Jednak rozważył bym zmianę tej grafiki. Ja mam dwa monitory pod laptopem G500, który mocą obliczeniową karty graficznej nie powala i dalej radę. Nie ma różnicy, więc u ciebie też nie powinno być. Dopóki nie obciążyć karty graficznej.

Ok, dziękuje za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...