Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki HYPERX CLOUD czy HyperX Cloud II Red 7.1

Pt@sioR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio zastanawiałem się na kupnem lepszych słuchawek, które będą służyły nie tylko do słuchania muzyki, ale również do grania. Moją uwagę zwróciły następujące zestawy ( podam teraz linki, aby nikt nie szukał specyfikacji ) :

- HyperX Cloud II Red 7.1

http://allegro.pl/sluchawki-kingston-hyperx-cloud-ii-red-7-1-i5846011456.html

-  HyperX Cloud 

http://allegro.pl/sluchawki-hyperx-cloud-dzwiek-hi-fi-box-white-i5817302084.html

Nie bardzo wiem, które wybrać dlatego proszę Was o pomoc. Chciałbym, abyście w uzasadnieniu napisali:

-dlaczego właśnie one ?

-czym się różnią od drugich ? 

-pod jakim względem są lepsze ? 

-kilka słów od siebie.

Mile widziane rozbudowane wypowiedzi.

Zestawy podane powyżej są wybrane przypadkowo.

Osobiście jestem bardziej nastawiony na Cloud II, ale że nie jestem specem proszę o pomoc.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Dwójki mają tylko ciulową dźwiękówkę w zestawie wartą 20zł, bierz jedynki i ewentualnie jakąś lepszą kartę.

Zależy mi na gotowym zestawie, nie chciałbym nic zmieniać czy kombinować z wymianą karty :> 

Opublikowano

A co tu kombinować, jeżeli chcesz dobry dźwięk to musisz kupić kartę dźwiękową do komputera. Bo zapewne ta, którą teraz posiadasz je albo dostateczna do słuchania buczenia, albo po prostu działa i jest słaba.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Zależy mi na gotowym zestawie, nie chciałbym nic zmieniać czy kombinować z wymianą karty :> 

tylko ze nie bedzie zbytniej poprawy miedyz integra a ta dolaczona karto

­

Opublikowano

Czy biorąc pod uwagę laptopa, nie lepsze będą jednak cloudy II ? Nie bardzo wyobrażam wymieniać sobie kartę dźwiękową w lapku z prostego powodu > nie potrafię :D 

Opublikowano

Czy biorąc pod uwagę laptopa, nie lepsze będą jednak cloudy II ? Nie bardzo wyobrażam wymieniać sobie kartę dźwiękową w lapku z prostego powodu > nie potrafię :D

I tego raczej nikt nie potrafi :P 

Chodzi o to, ze potem powinienies kupic cos lepszego, bo po co Ci dwie integry (hehe) lepiej jak zainwestujesz kiedys w jakegos cube.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Są tanie dźwiękówki na USB, ale czy będą zauważalnie lepsze od tej dołączanej do Cloudów 2... Nie sądzę, musiałbyś wydać przynajmniej 200zł i znosić kolejnego grata koło laptopa. W takim wypadku dwójki nie są najgorszą opcją, zależy co jest dla Ciebie priorytetem.

Opublikowano

Jak już pisałem, muzyka ( nie koniecznie z lapka, telefon wchodzi w grę bądź jakiś odtwarzacz ) gierki to inna bajka, ale do tego też się jakieś słuchawki przydadzą np do cs'a. Chyba pozostanę przy Cloud II. 

Edit.   Właśnie je zamawiam, wie ktoś co oznacza w dopisku  (KHX-HSCP-RD) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...