Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] SUPERLUX

Exwin22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam pytanie tradycyjnie chodzi o to, że przyszły mi słuchawki firmy superlux model hd669 ale mniejsza z tym odpaliłem go myślałem, że bd ok, a jednak gdy gram nie słychać kroków, lepiej słyszę nawet na słuchawkach od sonego(do fona) jakieś propozycję dotyczące tego problemu, z góry dziękuje.

Dodam moja karta:Realtek(zintegrowana dokładnie Realtek alc 887)

Opublikowano

Nie wiem dokladnie o co chodzi, ale ustaw w windowsie gloscnosc na 100%, w grze np na 0.2, zalezy jak Ciche sa, ale ogolnie jakas niska, a w windzie wyzsza, no i w ustawieniach cs ustaw na sluchawki. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Jeśli na starych było dobrze to raczej to nic nie da, ale... W csie masz różne opcje ustawienia dźwięku: słuchawki, głośniki 5.2 7.1 itd. I teraz masz dwie możliwości, pierwsza to wyłączenie w sterownikach od karty dźwiękowej wszelkich efektów Dolby i innych pierdół oraz ustawienie w grze opcji słuchawki. Druga opcja to włączenie emulowania dźwięku przestrzennego dajmy na to Dolby 7.1, wtedy w grze także ustawiasz 7.1 i powinno to jakoś działać. Możesz spróbować ustawić format dźwięku w systemie na 24bit/44.1kHz, ale nie sądzę aby to coś dało. Problem mogą powodować mocno zaakcentowane i wyostrzone wysokie tony w tym modelu Superluxów, po wygrzaniu słuchawek sytuacja powinna się odrobinę polepszyć.

Opublikowano

Poszperałem trochę, jest efekt ale dalej nie to co chce, coś propki?

Ustawienie 5.1 w grze jak i w realtku dało dużą różnice również.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...