Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Instalacja Serwera Na Dedyku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam w domu stary komputer. 700Mhz, 128MB RAM, 10GB, karta graficzna... nieistotne :P

Czy dało by radę na nim postawić serwer, oczywiście mam na myśli na czystym FREEBSD? Będzie on przeznaczony do grania 1 osoby(jak na razie). Serwera nie mogę postawić na swoim "nowym" kompie ponieważ jest za słaby (1 rdzeń). Dodam że oba podłączone są do LIVEBOXA od TP.

Piszę programy na zlecenie, "tematyka" dowolna ;)

GG: 386303

Opublikowano

@up mylisz się gdy kupujesz serwer dostajesz iles tam GB ram... A poza tym dedyk nie stoi na twoim komputerze masz tylko Pulpit Zdalny i Dostep do MySQL. Autorze. Jeżeli kupisz 12 GB ram ten Kimsufi za 350 - 400 zl to spokojnie postawisz ;)

bez gif.

Opublikowano

Własnie, ale ja sugeruje kimsufi aby bylo duzo ramu za tanio i nie bedzie az takich lagow ;) Jak na nowej Insomni.. :)

bez gif.

Opublikowano

Eh wy tu się rozgadujecie o dedykach, a ja chce grać SAM! Więc mam wydać 400zł na dedyka? To się mija z celem... Na razie tylko 1 odpowiedź na NIE, a UP i 2xUP ?

Opublikowano

Eh, przeczytaj co napisałem: NA MOIM KOMPIE TO NIE PÓJDZIE! A na starym hamachi? HAHAHA Portmap pożera 99% procesora + hamachi + SERWER? ... btw na 128MB ram na VPC mogę dać MAX 70 :/

Opublikowano

@Dex3r, dokup kostke 512 mb ram, nie wiem czy procek uciagnie all, ale ofc. mozesz wylaczyc zbedne moduly, i nie wlaczac wszystkich mapek tylko dajmy na to hmm, logowanie, postacie i m1 shinsoo :) wtedy pojdzie

9.png

userbarwb.png
Zawsze promocje na sygnatury ^^

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...