Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

1-2 sekundowe 'freezy' obrazu

jachcehaka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż odkąd wróciłem do wra na nowym kompie męczę się z pewnym problemem. Otóż podczas gry w WarRocka w losowych momentach gry dostaję 1-2 sekundowe zwiechy obrazu, tzn fpsy ze 140 spadają do 0 na 1-2 sekundy. Nie wiem co może być tego przyczyną. Probowałem zmieniać priorytet, instalować gboosty i inne duperele, jednak nic nie daję rady, może ktoś z was miał taki problem i się z nim uporał, czekam na odpowiedzi.

Specyfikacja:
Laptop
i7 4700MQ

8 GB RAM

AMD R7 M265 2gb
HDD 1TB

Opublikowano

Swego czasu miałem wręcz identyczny problem. Po przeprowadzeniu gruntownego dochodzenia okazało się, iż jego przyczyną był HDD, który nadawał się już wyłącznie do wymiany. Jednakowoż zważywszy na fakt, że twój sprzęt jest nowy ten scenariusz raczej, a nawet zdecydowanie odpada.

Zauważyłem przy tym wszystkim jeszcze pewną zależność. Jindo Engine, o który oparty jest War Rock, jest niezwykle wrażliwy na ilość plików na dysku, na którym się znajduje. Obecnie trzymam klient gry odseparowany od reszty plików, na osobnym, malutkim SSD i nie zaobserwowałem żadnych drastycznych spadków fps.

Opublikowano

Ok dzięki za zainteresowanie tematem, co do dysku ssd byłbym nawet skłonny w taki zainwestować, tylko czy jest możliwość podpięcia takiego dysku pod USB 3.0?

Jest taka możliwość, jednakowoż prędkość przesyłu i odczytu danych z pewnością na tym ucierpi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...