Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy istnieje możliwość stworzenia skryptu lub pluginu na koxy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie czy da się stworzyć skrypt / plugin który pozwalałby jedzenie 1 koxa na godzinę i 12 refili na godzinę, i żeby to się restartowało co godzinę.
Czy da się to ujawnić na SCOREBOARD?
NP:

CZAS 49:17   (czas do odswiezenia)

Koxy:
0/1 (ilośc zjedzonych koxów jak się zje to będzie 1/1/)

Refile
0/13 (ilość zjedzonych refili jak się zje to będzie 1/12 i tak dalej)

Opublikowano

Da się bez problemowo, tylko moim skromnym zdaniem lepiej zrobić, że po interakcji z koxem/reffile dopiero czas się odświeża.

Co sekundę odświeżanie nie ma najmniejszego sensu.

Znasz jakiekolwiek podstawy? Jeśli nie to albo poświęcisz troszkę czasu i poczytasz albo po prostu stwórz temat, że kupisz coś takiego za małą odpłatą.

No albo wal na PW, jeśli będę miał czas to mogę to za darmo machnąć (Dopiero w weekend).

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Da się bez problemowo, tylko moim skromnym zdaniem lepiej zrobić, że po interakcji z koxem/reffile dopiero czas się odświeża.

Co sekundę odświeżanie nie ma najmniejszego sensu.

Znasz jakiekolwiek podstawy? Jeśli nie to albo poświęcisz troszkę czasu i poczytasz albo po prostu stwórz temat, że kupisz coś takiego za małą odpłatą.

No albo wal na PW, jeśli będę miał czas to mogę to za darmo machnąć (Dopiero w weekend).

Najlepiej nie bawić sie w "odświeżanie czasu", poprostu jak zje sie koksa, zostaje zapisany aktualny czas (np. do mysql), a kiedy bedzie jadł drugiego, to plugin sprawdza czy odjęcie czasu zapisanego w bazie od aktualnego czasu jest większa niż jedna godzina. Jeśli tak jest, to lugin pozwala go zjeść, a jeśli nie to nie pozwoli :). A ten licznik to wywalić, tylko jak plugin zablokuje zjedzenie koxa, to wyświetla sie wiadomość z czasem :)

POTRZEBUJESZ STRONY INTERNETOWEJ?

ZAMÓW JĄ U MNIE!

https://www.mpcforum.pl/topic/1646972-tworzenie-stron-www/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...