Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kurier

Lord Zeus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bry, dzisiaj koło 12/13 została nadana do mnie paczka. Jej aktualny status to: "DHL otrzymał dane elektroniczne przesyłki. Informacje zostaną zaktualizowane po przekazaniu przez Nadawcę przesyłki do transportu.", ale rzekomo przedmiot poszedł już do kuriera (zapewniał mnie o tym sprzedawca). Kiedy najprędzej mogę spodziewać się paczki? Możliwe jest żeby przyszła już jutro? ;x

|| exLider Minecraft || exMPC Media Lider || exModerator Single Player || exModerator Lineage2 || exModerator 4Story || exModerator Tibia || VIP ||

Opublikowano

Skoro tak pisze, to znaczy, że kurier jeszcze nie zgłosił się po odbiór paczki, więc najprawdopodobniej jutro weźmie od niego, a we wtorek przyjdzie do Ciebie.

Opublikowano

Pewnie określił oddanie paczki firmie transportującej za "oddanie do kuriera" więc różnie to bywa, zależy od odległości dla przykładu 500km paczka szła i doszła w 2dni więc myślę, że jutro wieczorem bądź wtorek w południe paczka będzie u ciebie.

Opublikowano

Możliwe nie patrz na te info ja dostałem paczkę, a w tej info było, że paczka jest jeszcze u kuriera ;/

Skoro była u kuriera, to znaczy, że była gotowa do przekazania odbiorcy. W przypadku autora tematu DHL otrzymało jedynie informacje o tym, że paczka będzie nadana. Przesyłka wciąż jest u nadawcy, więc wątpliwe jest to, ze przyjedzie jutro, tym bardziej, że dziś jest niedziela.

Opublikowano

Skoro była u kuriera, to znaczy, że była gotowa do przekazania odbiorcy. W przypadku autora tematu DHL otrzymało jedynie informacje o tym, że paczka będzie nadana. Przesyłka wciąż jest u nadawcy, więc wątpliwe jest to, ze przyjedzie jutro, tym bardziej, że dziś jest niedziela.

Tak, tylko według sklepu, po paczkę przyjechał kurier i zabrał ją z magazynu. xD

|| exLider Minecraft || exMPC Media Lider || exModerator Single Player || exModerator Lineage2 || exModerator 4Story || exModerator Tibia || VIP ||

Opublikowano

Tak, tylko według sklepu, po paczkę przyjechał kurier i zabrał ją z magazynu. xD

Jeśli przesyłka była nadana w Twoim mieście to może otrzymasz ją nawet jutro, ale jeśli wysłana jest z innego miasta, to musisz czekać, aż na stronie DHL pojawi się coś w stylu "Przesyłka dotarła do ___ i tu nazwa Twojego miasta". Najprawdopodobniej kilka godzin po takim komunikacie powinieneś dostać przesyłkę, wiem to z autopsji.

Opublikowano

Czyli jest tak jak mówiłem, teraz inny kurier musi ją wziąć z magazynu i ci przywieźć, logistyk ustala trasę więc wątpię, aby przewidział to, że akurat ktoś chce wysłać paczkę z jakiegoś adresu, spodziewaj się paczki w dniach, które ci napisałem.

Sklep zawsze coś "upiększy" żebyś miał nadzieje, a do momentu wręczenia paczki pewnie otrzymasz przeprosiny i że to nie ich wina, a koniec końców ucieszysz się z paczki i dasz pozytywa itp. 

Opublikowano

Raczej te systemy kurierów są nieomylne, bo nawet jak odebrałem paczkę i podpisałem, to od razu zmienił się status doręczenia. Więc nie ma miejsca na takie błędy.

Opublikowano

Miśki, jak myślicie - dotrze na jutro do Radomia (100km od Warszawy)?

340031450035247369501.png

Opublikowano

Paczkę dostaniesz, zapewne już jutro.

Zamawiałem ostatnio przez ten serwis i dzień po nadaniu paczki kurier zapukał do moich drzwi.

Paczka została nadana z Sosnowca, więc było więcej, niż 100km.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...